Op de eerste dag van de Horecava, maandag 8 januari, zijn de winnaars van de Horecava Innovation Awards 2024 bekendgemaakt. Uit meer dan 100 inzendingen mag Albron zich met Smaakchef de grote winnaar noemen met twee awards. De innovatieprijzen vielen te winnen in vijf onderdelen. Uhhmami won de Sustainability Award.

Smaakchef biedt een krachtige combinatie die het zorgpersoneeel ontlast door gezonde warme maaltijden te bereiden en te leveren. Een verademing voor de zorgsector die hierdoor meer tijd heeft voor andere dagelijkse werkzaamheden. Naast de prijs voor algehele winnaar wint Albron in de categorie Concepts, Interior en Design. De jury sprak van een voorbeeld van hospitality in de zorg.

Sustainability Award

Uhhmami won de prijs voor de Sustainability Award. Het bedrijf uit Denemarken produceert culinaire, op planten gebaseerde, bouillions. Uhhmami, gepionierd door Michelin-chef Frank Lantz, is een veganistisch merk dat klassieke gerechten die we allemaal kennen en waar we van houden, transformeert in lekkere, plantaardige alternatieven. Jury: “Dit is echt de duurzame gamechanger.”

Bij Uhhmami gaat het niet alleen om het imiteren van de elementen van op vlees gebaseerde smaken, maar om het opnieuw uitvinden ervan om gloednieuwe smaken te creëren met verse, biologische en dierproefvrije ingrediënten.

Food & Beverage

De winnaar in de categorie Food & Beverage is Mayoneur, een plantaardige Sriracha mayonaise. Het bedrijf richt zich op alternatieven voor de bekende verdikkingsmiddelen en gebruikt hiervoor ‘afval’sinaasappels die in vezels worden omgezet. Hiermee verdwijnen twee E-nummers uit de normale receptuur. De jury roemt het initiatief van het Glenn Kuisselbrink en Geert Kranendonk vanwege hun wens een voorbeeld te willen zijn en dat de con