De tweede openbare raadpleging over de ontwerpnormen voor de B Corp  certificering is onlangs van start gegaan!We nodigen u uit om mee te helpen de toekomst van B Corp-certificering vorm te geven door feedback te delen via een nieuwe, interactieve website.

B Lab heeft een cruciaal moment bereikt in de evolutie van de B Corp certificeringsstandaarden. We hebben uw hulp nodig om te begrijpen of het nieuwste ontwerp ambitieus, duidelijk en haalbaar is voor bedrijven wereldwijd en tegelijkertijd de impact oplevert die de wereld nodig heeft. Uw feedback is van cruciaal belang.

Manieren om deel te nemen aan de tweede raadpleging

1. Lees onze blogs en raak vertrouwd met de impactonderwerpen in de nieuwste ontwerpnormen

Purpose & Stakeholder GovernanceHuman RightsClimate ActionFair WagesEnvironmental Stewardship & CircularityWorkplace CultureGovernment Affairs & Collective ActionJustice, Equity, Diversity & Inclusion and Complementary Impact Topics.

2. Verken de nieuwe standaarden en geïntegreerde enquête via onze interactieve website

Uw feedback tot nu toe heeft vorm gegeven aan onze evoluerende standaarden. Dit is je kans om te zien welke veranderingen we hebben doorgevoerd.

De nieuwste versie van de standaarden gaat dieper in op de details, met specifieke prestatie-eisen voor de impactonderwerpen (hierboven beschreven) waaraan bedrijven moeten voldoen om een gecertificeerde B Corp te worden, samen met nuttige termen, nalevingscriteria en implementatierichtlijnen, waaronder:

  • Transversale veranderingen die de prestatie-eisen afstemmen op de grootte van het bedrijf, de sector en de bedrijfscontext.
  • Duidelijke, concrete eisen voor prestatieverbetering bij hercertificering om de voortdurende naleving aan te tonen en de voortgang op onderwerpspecifieke doelen te delen.
  • Een nieuwe sectie van Foundation Requirements om te beoordelen of bedrijven in aanmerking komen voor certificering en om te bepalen welke bedrijven Impact Business Models (IMB’s) hebben om in aanmerking te komen voor erkenning.

Vanwege de veelomvattende aard van de nieuwste ontwerpnormen heeft B Lab een nieuwe website gemaakt om inhoud te delen en feedback te verzamelen op een manier die het meest relevant is voor de omvang en de sector van uw bedrijf. Begin vandaag nog met het verkennen van de nieuwe normen en het delen van feedback.

De feedbackvragen op de website blijven open tot 26 maart 2024.