TUI Nederland is de winnaar van de ‘Sustainable Travel Award’, waarvan het eerste exemplaar woensdag 13 januari werd uitgereikt tijdens het ANVR-event ‘Changes in Tourism’ op de Vakantiebeurs in Utrecht.

Met de toekenning van de ‘Sustainable Travel Award’, de opvolger van de Groene Veer, is TUI Nederland onderscheiden voor haar duurzaam toerisme strategie. ‘Dit is een bekroning op onze jarenlange inzet’ vertelt Elise Allart, Manager Duurzaam Toerisme bij TUI Nederland. ‘Duurzaam toerisme wordt binnen onze internationale organisatie breed gedragen. TUI Group heeft in september 2015 de duurzaamheidsstrategie ‘Better Holidays, Better World’ voor de komende vijf jaar gelanceerd. Binnen enkele maanden worden de nieuwe ambitieuze doelen bekend gemaakt die TUI Benelux hierin voor zichzelf heeft geformuleerd voor 2020.’

De reden dat TUI Nederland de ‘Sustainable Travel Award’ ontving, is niet alleen vanwege haar duurzaam toerisme strategie maar ook omdat de reisorganisatie al jaren koploper is op het gebied van duurzaam toerisme. TUI Nederland werkt onder andere aan het uitbouwen van groene, eerlijke vakanties, het creëren van bewustwording bij vakantiegangers en het versterken van een positieve impact van toerisme op vakantiebestemmingen. Ook probeert zij de CO₂-uitstoot van TUIfly te minimaliseren, bijvoorbeeld door de aanschaf van de zuinigere Boeing 787 Dreamliner en door te investeren in onderzoek naar duurzame biobrandstof uit algen. Naast TUI Nederland was ook TUIfly genomineerd voor de ‘Sustainable Travel Award’ vanwege haar duurzaamheidsprestaties.