TSN Groen mag zich, namens de vakjury, officieel het ‘Duurzaamste Bedrijf van Nederland 2021’ noemen. Tijdens het online event van stichting Nederland CO2 Neutraal, dat afgelopen week werd gehouden, nam algemeen directeur Andries Vlot deze prijs met trots in ontvangst. 

Stichting Nederland CO2 Neutraal reikt jaarlijks prijzen uit voor hetDuurzaamste Bedrijf van Nederland om het bedrijfsleven een extra stimulans te geven op het gebied van duurzaam ondernemen. Normaliter worden er tijdens het eindejaar event van stichting Nederland CO2 Neutraal meerdere prijzen uitgereikt., Wegens de aanhoudende COVID-19 maatregelen had de organisatie besloten om de uitreiking van de prijs door de vakjury (Bestaande uit Marianne van Keep, Maurits Groen, Antonie Langelaan en Merijn Tinga) en de ambitieprijs te verplaatsen naar het event van 22 maart. Afgelopen week was het dan eindelijk zover!

Ambitieprijs

Dit jaar heeft de organisatie een extra prijs toegevoegd, de ambitieprijs. Vaak worden kleinschalige bedrijven over het hoofd gezien doordat hun impact minder groot lijkt, maar meestal hebben deze bedrijven de beste initiatieven en ideeën. Stichting Nederland CO2 Neutraal wil met het uitreiken van de ambitieprijs deze bedrijven toch belonen.

Op 22 maart is De Nieuwe Graanschuur verkozen als winnaar van deze prijs. De Nieuwe Graanschuur is een winkel met biologische producten, zo veel mogelijk uit de streek, verpakkingsarm en met zo min mogelijk verspilling. De winkel in Amersfoort is het eerste project van Coöperatie de Nieuwe Graanschuur, die zich tot doel heeft gesteld lokale biologische productie en verpakkingsarm werken te stimuleren.

Stichting Nederland CO2 Neutraal wil De Nieuwe Graanschuur van harte feliciteren met het winnen van deze prijs en hoopt in de toekomst op een verdere uitbreiding van hun duurzame ambities.

Juryprijs

TSN Groen is door de vakjury verkozen als ‘Duurzaamste Bedrijf van Nederland’ 2021. Een prijs die zij absoluut verdienen.

Tot in de haarvaten heeft TSN Groen het verduurzamen opgenomen in haar organisatie en dat is uniek in de wereld van transport. Het getuigt van visie maar vooral van lef. Dat laatste is onder andere te zien in de belangrijke investering die ze gedaan hebben in elektrisch vervoer en in de activiteiten om zorg te dragen voor het welzijn van de chauffeurs. Hiermee zet TSN Groen de standaard voor de branche en is hun impact enorm.

Stichting Nederland CO2 Neutraal wil TSN Groen van harte feliciteren met het behalen van deze titel en moedigt ze aan het goede voorbeeld te blijven geven!