Triodos Bank is de eerste bank in Nederland met het B Corp certificaat. B Corp(oration)s voldoen aan strenge sociaal-maatschappelijke criteria en onderscheiden zich op het gebied van milieu-impact, transparantie en corporate governance.

Gecertificeerd door B Lab

B Corps worden gecertificeerd door B Lab en streven vrijwillig een rigoureuze standaard na voor hun sociale en ecologische prestaties, verantwoordelijkheid en transparantie. Triodos Bank is één van de 60 eerste Europese B Corps. Deze maken deel uit van een wereldwijd netwerk van ruim 1.300 bedrijven in 121 sectoren en 38 landen. Na het succes in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Canada en Australië komt de B Corp beweging nu naar Europa.

Aangesloten bedrijven

Bedrijven die zich al hebben aansloten zijn onder andere Tony’s Chocolonely, Dopper, Fairphone, Snappcar en Sungevity. Het netwerk is in 2006 opgezet door de Amerikaanse non-profitorganisatie B Lab.

Directievoorzitter Peter Blom van Triodos Bank:
“Een groeiende groep succesvolle, duurzame bedrijven gebruikt de kracht van ondernemerschap om maatschappelijke impact en positieve verandering te bewerkstelligen. Deze B Corps richten zich op toegevoegde waarde voor de lange termijn en voor alle belanghebbenden, en niet alleen op financiële winst. Duurzaamheid is volledig geïntegreerd in hun bedrijfsvoering. B Corp-certificering helpt om de bekendheid en geloofwaardigheid van duurzaam ondernemen te vergroten. Zij stimuleert bedrijven om hun duurzame prestaties te verbeteren. Wij zijn onderdeel van deze beweging en zijn er trots op nu zelf een B Corp te zijn.”

Meer over B Corp en B Corps in Europa: http://bcorporation.eu/b-corporations-in-europe