Tibo Energy kondigt met trots de lancering aan van Alice, een baanbrekend AI-gestuurd algoritme dat bedrijven helpt hun energieverbruik te optimaliseren, kosten te besparen en CO2-uitstoot te verminderen.

Alice is het hart van het Tibo Energy Management System (EMS). Wat begon als een interne codenaam, groeide uit tot een “echt” onderdeel van het team. Alice is slim, aanpasbaar en ongelooflijk efficiënt in het beheren en optimaliseren van energiestromen, gebruikmakend van real-time data zoals weersvoorspellingen, energieprijzen en de onbalansmarkt.

“Met Alice hebben we een grote stap voorwaarts gezet in het energiemanagement,” zegt Remco Eikhout, CEO van Tibo Energy. “Alice helpt ons om energiebeheer naar een hoger niveau te tillen, met beslissingen die verder gaan dan traditionele, regelgebaseerde systemen. We zijn verheugd om Alice nu beschikbaar te maken voor bedrijven wereldwijd.”

Wat maakt Alice uniek?

Alice onderscheidt zich door haar AI-gedreven aanpak. “Terwijl traditionele systemen vertrouwen op vooraf geprogrammeerde regels, neemt Alice dynamische beslissingen op basis van variabelen zoals het weer, temperatuur, energieprijzen en de onbalansmarkt“, aldus Eikhout. “Dit maakt haar veelzijdig en uiterst efficiënt in het optimaliseren van energiestromen binnen een energie-ecosysteem.”

Dankzij haar basis in micro-economische principes vindt Alice de meest kostenefficiënte oplossingen binnen de grenzen van energiecontracten. Of het nu gaat om een enkele installatie of een complexe EnergyHub, Alice past zich naadloos aan en biedt op maat gemaakte optimalisaties.

De voordelen van Alice

  • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen: Alice past zich dynamisch aan veranderende omstandigheden aan, zoals schommelingen in het weer en energieprijzen, waardoor energieverbruik en -opwekking altijd optimaal zijn.
  • Optimalisatie van meerdere assets: Alice beheert complexiteit door beslissingen te nemen over de best mogelijke inzet van diverse energieassets, zoals zonnepanelen, batterijen, laadpalen en warmtepompen.
  • Kostenbesparing: Alice voorspelt energiebehoefte en -aanbod, zodat energie kan worden gebruikt wanneer het goedkoper is en kan worden opgeslagen of verkocht wanneer de prijzen hoger zijn.
  • Duurzaamheidsdoelstellingen: Alice helpt bedrijven hun duurzaamheidsdoelen te bereiken door efficiënter gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen, wat resulteert in een lagere CO2-voetafdruk.
  • Toekomstbestendig: Door voortdurend te leren en zich aan te passen, is Alice voorbereid op toekomstige uitdagingen in de energiesector.
  • Transparantie en inzicht: Alice biedt gedetailleerde voorspellingen en simulaties, waardoor bedrijven weloverwogen beslissingen kunnen nemen over hun energiebeheer.