The Natural Step is een internationale non-profit organisatie gericht op het creëren van een duurzame samenleving. Al twee decennia lang is The Natural Step te vinden in de voorhoede van internationaal onderzoek en dialoog over duurzame ontwikkeling. The Natural Step heeft een bewezen, op de wetenschap gebaseerd, model ontwikkeld dat de samenleving en bedrijven helpt duurzame ontwikkeling beter te begrijpen en te integreren in economische, sociale en milieu beslissingen.

The Natural Step is in 1989 opgericht door de Zweedse oncoloog dr. Karl-Henrik Robèrt. The Natural Step is wereldwijd vertegenwoordigd met kantoren in 13 landen en heeft een lijst van partners die een aantal van de meest vooraanstaande merken ter wereld voeren waaronder IKEA, Nike, Scandic Hotels, InterfaceFLOR, Electrolux, Banco Real, Starbucks, ICI/Akzo Nobel, Alcoa en Panasonic.

Flexible Platform in zal zich, naast het verzorgen van The Natural Step trainingen, advies- , onderzoek- en netwerk diensten, bezig gaan houden met het `bevoorraden’ van MVO managers met de noodzakelijke tools, onderzoeksgegevens en best practices die hen helpt bij een solide implementatie van duurzame ontwikkeling in hun organisaties.

Uniek voor dit kantoor is de samenwerking met diverse duurzame steden in de wereld (Zweden, Canada en Brazilië) die samen inspiratiereizen organiseren om kennis over te dragen en ook buiten duurzame ontwikkeling de verbinding te zoeken op economisch gebied. Kick-off is de tweedaagse `The Natural Step Level 1 course’ die in januari bij The HUB in Amsterdam plaatsvindt en de organisatie van de `Globe Forum Innovation Tour’ langs zeven Nederlandse steden om de verbinding te maken tussen investeerders en duurzame innovaties.

Het Framework van The Natural Step wordt in Nederland al toegepast bij het project Waalweelde (48 deelprojecten op het gebied van water management). Daarbij levert advies- en ingenieursbureau DHV één van de facilitatoren die de betrokken partijen ondersteunen het TNS framework in Waalweelde te integreren. Andere instellingen die het Framework toepassen zijn de Radboud Universiteit en een grote bank voor het thema duurzaam inkopen. Flexible Platform Foundation verwacht binnen enkele jaren de duurzaamheidagenda van het Nederlandse bedrijfsleven en overheidsinstanties naar een hoger plan te tillen en maakt daarbij gebruik van een wereldwijd netwerk van experts en thought-leaders.