Een Zero Waste kerstpakket? In de kerstperiode produceren we samen een grote berg afval. Een reden voor The Bamboovement om een pakket te ontwerpen dat mensen inspireert om op een vernieuwende manier naar producten en verpakkingen te kijken. Het resultaat? Een uniek bamboe kistje dat omgetoverd kan worden tot een fruitschaal en diner setje. Natuurlijk inclusief verrassende en duurzame producten.  

In 2019 bracht The Bamboovement haar eerste duurzame kerstpakket uit. Samen met het Wereld Natuur Fonds stelden ze een plastic-vrij pakket samen. Het thema achter het pakket was om werknemers te inspireren om plastic-vrij naar hun werk te reizen. Na veel positieve feedback besloten ze om nog een stapje verder te gaan.

Normaal gesproken eindigt de verpakking van een cadeau direct bij het oud papier. Iets wat natuurlijk niet goed binnen een circulaire samenleving past. The Bamboovement ging aan de tekentafel zitten en ontwierp een kistje dat de gebruiker inspireert om verpakkingen te hergebruiken – op een vernieuwende en creatieve manier. Het kistje kan getransformeerd worden tot een fruitschaal of diner setje, maar is daarnaast ook leuk om te gebruiken als picknick box, snijplank en als wijndoosje.

Samenstellingen

The Bamboovement heeft vier thema’s samengesteld. Met het plastic-vrij naar werk pakket, begin je je dag plastic-vrij in de badkamer en zet je die koers voort tijdens het werken. Het Eco Office Pakket is samengesteld om een groene boost te geven aan je (thuis)kantoor. De bloempot en de plantenzaadjes fleuren je werkomgeving op en de bamboe telefoonhouder bespaart je een lamme arm tijdens het videobellen. Tijd voor een tussendoortje? Transformeer het kistje tot een fruitschaal, perfect voor een gezond tussendoortje.

De tijd nemen voor goede én natuurlijke verzorging van jezelf wordt met het Natuurlijke Verzorgingspakket geen overbodige luxe. Met het bio-katoen hamamdoek uit het Wellness Pakket maak je je saunabezoek helemaal compleet. 

Het biologische etenspakket is voor de echte levensgenieter. De grote variatie aan ecologische lekkernijen maakt een exotisch feestje op elk moment van de dag mogelijk. De hapjes kunnen bovendien perfect geserveerd worden op het bamboe kistje.

Stel je liever zelf een pakket samen? Dat kan natuurlijk ook. Vervang de inhoud bijvoorbeeld met een flesje biologische wijn of voeg er zelf een persoonlijk cadeau aan toe voor jouw werknemers

Aan het twijfelen of je werknemers staan te springen voor een duurzaam kerstpakket? Uit onderzoek van pensionuitvoerder BeFrank komt naar voren dat werknemers steeds meer waarde hechten dat de organisatie, waarvoor zij werken, duurzaam is ingesteld. Een Zero Waste kerstpakket sluit hier natuurlijk mooi bij aan.