Taulia, een toonaangevende leverancier van oplossingen voor werkkapitaalbeheer, heeft vandaag haar samenwerking aangekondigd met EcoVadis, de leverancier van duurzaamheid beoordelingen voor bedrijven. EcoVadis zal ESG-beoordelingen geven voor Taulia’s Sustainable Supplier Finance-oplossing, waardoor bedrijven in elke branche wereldwijd de meest verantwoordelijke en duurzame leveranciers kunnen identificeren en leveranciers aanmoedigen om ESG-prestaties te verbeteren met financiële prikkels.

Taulia’s Sustainable Supplier Finance oplossing met EcoVadis’ ESG-ratings zal bedrijven ondersteunen bij het identificeren en monitoren van de ESG-prestaties en kwalificaties van hun leveranciers in de gehele toeleveringsketen. Door ESG-ratings te koppelen aan voordelige vroegtijdige betalingen als financiële prikkel, kunnen bedrijven afstemming creëren met leveranciers om hun ESG-prestaties en -gedrag voortdurend te verbeteren.

De methodologie van EcoVadis maakt gebruik van zeven managementindicatoren over 21 duurzame criteria in vier thema’s: milieu, arbeid & menselijke risico’s, ethiek, en duurzame inkoop. EcoVadis volgt internationale duurzaamheidsnormen zoals de Tien Principes van UN Global Compact, de conventies van de Internationale Arbeidsorganisatie, en de UN Guiding Principles on Business and Human Rights.

Cedric Bru, Chief Executive Officer, Taulia, zei: “Tot nu toe was een gebrek aan transparantie in de rapportage over de toeleveringsketen en de vergelijkbaarheid daarvan verantwoordelijk voor een groot aantal ESG-kwesties binnen bedrijven. Nu hebben bedrijfsleiders echter de kans om voort te bouwen op hun eigen proactieve ESG-inspanningen door leveranciers en partners aan te moedigen om op betrouwbare, consistente en vergelijkbare wijze te rapporteren op basis van wereldwijd erkende benchmarks. Door deze samenwerking willen we klanten helpen om de ESG-metriek en de geloofsbrieven van handelspartners gemakkelijker te beoordelen en uiteindelijk een duurzamere wereld te creëren voor toekomstige generaties.”

Pierre-François Thaler, Co-CEO en mede-oprichter van EcoVadis, merkt ook op: “De reis naar duurzame veerkracht in waardeketens kan snel worden versneld wanneer motivaties voor handelspartners worden afgestemd op betrouwbare prestatiebenchmarks over het breedst mogelijke scala van bedrijven. Door EcoVadis Sustainability Ratings te koppelen aan Taulia’s uitgebreide financieringsaanbod en wereldwijde netwerk, zorgt onze samenwerking voor tastbare financiële prikkels om positieve sociale en milieueffecten op wereldwijde schaal te stimuleren.”