Tarkett, wereldleider op het gebied van innovatieve en duurzame vloer- en sportoppervlakoplossingen, kondigt aan dat het een meerderheidsbelang heeft verkregen in M-Wall, specialist op het gebied van hoogwaardige beschermingsoplossingen. Met deze strategische operatie versterkt Tarkett zijn aanbod voornamelijk in de segmenten gezondheidszorg en onderwijs en vult het zijn aanbod aan met wandpanelen en specifieke installatieondersteuning. Tarkett kan nu geïntegreerde oplossingen van vloer tot wand aanbieden, die voldoen aan de hoogste brandclassificaties (Bs1-d0) voor wanden op basis van polymeren in de meest veeleisende toepassingen (operatiekamers, clean rooms, laboratoria, gangen met veel verkeer).

Tarkett wordt de one-stop leverancier van een geïntegreerd aanbod vloer- en wandoplossingen voor de meest veeleisende en specifieke toepassingen, die een hoog niveau van installatievaardigheden vereisen.

M-Wall heeft een unieke expertise ontwikkeld in het gebruik van PET als component voor wandpanelen, terwijl het voldoet aan de hoogste brandtesten (Bs1-d0). Aangezien PET makkelijk is te recyclen en een betere hygiëne en eenvoudigere reiniging mogelijk maakt, sluit dit nieuwe aanbod volledig aan bij Tarkett zijn duurzaamheidsplan en verbintenis om klanten te ondersteunen bij gezondheids- en schoonmaakprotocollen.

Aandacht voor gezondheidszorg en onderwijs

“We zijn zeer verheugd om dit nieuwe hoofdstuk voor zowel Tarkett als M-Wall aan te kondigen”, zegt Edouard de la Cotardière, VP Marketing & Digital Tarkett EMEA. “Deze deal illustreert het streven van Tarkett om onze cliënten een hoge waarde te bieden met de uitbreiding van ons productaanbod, inclusief ondersteuning bij installatie / technical support, evenals onze voortdurende aandacht voor de gezondheidszorg en het onderwijs.”

“De krachten bundelen met Tarkett is een natuurlijke stap, omdat we allebei de gezondheidszorg en het onderwijs ondersteunen met een kwalitatief hoogstaand en complementair aanbod”, voegt Michael Simon, oprichter van M-Wall, toe. “Onze klanten zullen profiteren van de expertise van twee erkende spelers, ondersteund door Tarkett’s lange ervaring in deze kernsegmenten. Samen met een brede verkoop- en operationele aanwezigheid.”