Tarkett, wereldwijde marktleider op het gebied van innovatieve vloeroplossingen, voegt de DESSO AirMaster® Savera- en Savera Shade-tapijtplankcollecties toe aan het DESSO AirMaster-assortiment. Een betere binnenluchtkwaliteit op kantoor en de gezondheid van medewerkers staat bij deze collectie op de eerste plaats.

In 2021 heeft Tarkett onderzoek uitgevoerd naar de werkplek onder 2.800 kantoormedewerkers in 14 landen, waaronder Nederland. De binnenluchtkwaliteit op kantoren werd als grootste zorg gemarkeerd. De DESSO AirMaster Savera en Savera Shade-collecties bieden een duurzame manier om de hoeveelheid schadelijke fijnstof aanzienlijk te verminderen en verbeteren daarmee de luchtkwaliteit op de werkplek.

” DESSO AirMaster is uitgegroeid tot een verzameling van diverse collecties, met DESSO AirMaster Savera en Savera Shade als meest recente toevoegingen. DESSO AirMaster is een duurzame oplossing die voldoet aan de wensen, verbeterde binnenluchtkwaliteit en gezonde (werk-)omgeving, van werknemers” aldus Anette Timmer, Marketing Director Workplace, Hospitality & Leisure bij Tarkett EMEA.

Bewezen technologie voor schone lucht

De AirMaster-technologie heeft zich bewezen op talloze werkplekken en tijdens veeleisende laboratoriumtests. DESSO AirMaster is vier keer effectiever in het opvangen en vasthouden van fijnstof dan standaard tapijten, en acht keer effectiever in vergelijking met vlakke vloeren.

Bovendien werd ook het onafhankelijke GUI Gold-label toegekend aan DESSO AirMaster op basis van het gemiddelde van herhaalde tests, waarin door metingen is vastgesteld dat DESSO AirMaster op uitstekende wijze fijnstof opneemt en vasthoudt. Uit sommige testen bleek DESSO AirMaster zelfs twintigmaal effectiever in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan vlakke vloeren. Het Gold Plus-label is toegekend voor de zeer goede prestaties ten opzichte van de volgende drie testcriteria:
– Geschiktheid voor mensen met een allergie
– Sterk vermogen tot binding van fijnstof
– Geringe uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS)

Een creatieve en duurzame oplossing

DESSO AirMaster Savera en Savera Shade worden standaard geleverd in plankformaat, een primeur voor het AirMaster-assortiment. De collectie bestaat uit zes effen kleuren en zes overgangskleuren die perfect gecombineerd kunnen worden.

Bovendien zijn de collecties goed voor mens en planeet. DESSO AirMaster Savera en Savera Shade zijn ontworpen in lijn met de Tarkett Human-Conscious Design®-aanpak en daarbij ook een duurzame oplossing. De collecties zijn volledig recyclebaar in het tapijtrecyclingcentrum van Tarkett, Cradle to Cradle® Silver Level-gecertificeerd en gemaakt van 100% geregenereerd ECONYL®-garen met een recyclebare DESSO EcoBase®-rug.