Wisselen van baan is een heel proces, dus dat doe je niet zomaar. Zeker als je op zoek bent naar een baan waar je voldoening uit haalt én de wereld een beetje beter maakt. Het aantal functies waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt groeit gelukkig nog elk jaar en tegelijkertijd zijn er steeds meer (young) professionals die willen switchen naar een baan die inzet op duurzaamheidsvraagstukken. De Switch maken blijkt echter toch een uitdaging. Daarom presenteert SustainableMotion, samen met haar partners, Sustainable Switch: de carrièrebeurs voor professionals met werkervaring.

Ben jij benieuwd wat er allemaal mogelijk is of heb je al een functie op het oog? Kom dan op vrijdag 26 mei 2023 naar Sustainable Switch en ga persoonlijk met alle organisaties in gesprek en oriënteer je rustig zonder verplichtingen. Deelname is voor bezoekers dan ook kosteloos.

Hulp bij het switchen

Switchen. Wat komt hier bij kijken? Wat is de juiste aanpak? Wat wil je bijdragen? Naast de carrièrebeurs zal er dan ook een inhoudelijk programma zijn waar bezoekers handvaten vinden om te switchen van baan. Bij de opening zal een aantal sprekers vanuit hun eigen ervaring over hun Switch vertellen. Daarnaast is er een workshop waarin bezoekers begeleiding kunnen krijgen bij hun zoektocht. Ook zijn er verschillende workshops waarbij bedrijven inzicht geven in wat zij inhoudelijk te bieden hebben op het gebied van duurzaamheid.

Voor professionals uit heel Nederland

Iedereen met werkervaring heeft kennis opgedaan die zeer waardevol kan zijn voor een nieuwe werkgever. Sommige organisaties zijn op zoek naar specifieke kennis van duurzaamheid en anderen zoeken vooral leergierige werknemers met een grote interesse in duurzaamheid. De beurs richt zich vooral op bezoekers met een werkervaring van 2 tot 10 jaar. Bezoekers met meer ervaring zijn ook welkom!

SustainableMotion organiseert Sustainable Switch met een aantal belangrijke partners die elk een groot netwerk van duurzame professionals hebben. SustainableMotion organiseert al 12 jaar een duurzame carrièrebeurs voor starters (Sustainability Career Event) en heeft daarmee een groot netwerk opgebouwd van tienduizenden starters, die inmiddels ergens werkzaam zijn. Door samen te werken met de grootste duurzame vacaturebanken (GreenJobs.nl als medeorganisator en Duurzaam-Ondernemen.nl met de MVO vacaturebank als mediapartner) is het bereik onder werkzoekenden groot. Klimaat en Energiekoepel (KEK) is netwerkpartner en heeft een groot bereik onder young professionals. Betekenisbaan verzorgt inhoudelijke workshops en main partner Circl zal het event in Amsterdam hosten.

Jouw bedrijf zichtbaar op Sustainable Switch? Er zijn nog een paar plekken beschikbaar!