De Sustainability Challenge 2013 is de studentencompetitie voor het oplossen van duurzaamheidsvraagstukken. Jong talent gaat bij vijf grote Nederlandse bedrijven aan de slag met actuele vraagstukken die ons allen raken.

Tijdens de Sustainability Challenge 2013 gaan honderd studenten en recent afgestudeerden met kennis van duurzaamheid twee maanden lang aan vijf uitdagingen van vijf bedrijven werken. De deelnemende bedrijven en thema’s zijn Alliander (energie), Vitens (water), PostNL (logistiek), Koninklijke BAM Groep (bouw) en Unilever (voedsel). Elk deelnemend bedrijf wil dat er duurzame oplossingen komen voor actuele vraagstukken.

Wie bedenkt de beste oplossing?
Tijdens de zinderende finale op 21 november op het Nationaal Sustainability Congres in Rotterdam wordt het winnende team studenten uitgeroepen.

De Sustainability Challenge laat studenten proeven van de praktijk: Wat gebeurt er achter de schermen van Nederlandse topondernemingen op het gebied van duurzaamheid? Je komt in contact met en krijgt kennis en feedback van de grootste experts uit het veld, je krijgt de mogelijkheid je te profileren bij potentiële werkgevers, je vergroot je netwerk van duurzaamheidsprofessionals tijdens workshops en het Nationaal Sustainability Congres en ontwikkelt jezelf door een actueel vraagstuk aan te pakken én op te lossen.

Steeds meer bedrijven zien de noodzaak van duurzame oplossingen voor hun bedrijfsactiviteiten en producten en tegelijkertijd zijn er steeds meer opleidingen waarbij duurzaamheid een belangrijk onderdeel is. De Sustainability Challenge voorziet in die behoefte en brengt verschillende domeinen samen om cross-sectoraal aan duurzaamheidsvraagstukken te kunnen werken.

De Sustainability Challenge is een initiatief van SustainableMotion in samenwerking met partners NCDO, Alliander, Het Groene Brein en SOON. Meer weten? Kijk op de website.

Bedrijven-Sustainability-Ch

 

Op de foto: De deelnemende bedrijven. Van links naar rechts: Michiel Nijhuis (Alliander), Sophia van Eijden (Vitens), Kees Willem Rademakers (projectmanager sustainability PostNL), William van Niekerk (directeur CSR BAM) en Anniek Mauser (directeur duurzaamheid Unilever Benelux).