Studio Solarix won 12 september 2019 de ‘ABN AMRO Innovation Challenge Award 2019’ op het CFP Green Buildings Event. Reinier Bosch, mede-eigenaar van Studio Solarix, heeft de award in ontvangst genomen van Annemarie van Gaal. Veertig state-of-the-art producten en ideeën op het gebied van duurzaamheid werden gepresenteerd aan meer dan 600 professionals en een jury met vakdeskundigen. Keynotes van Lex Hoefsloot (Lightyear), Gideon Maasland (MVRDV) en topatleet Maarten van der Weijden maakten de middag compleet.

De wereld in 2030

Samen met gerenommeerde sprekers en 40 startups hebben de bezoekers gekeken naar ideeën en innovaties die de potentie in zich hebben om de wereld van 2030 drastisch te veranderen. Deze ideeën en innovaties kwamen naar voren in de ABN AMRO Innovation Challenge, een bloedstollende strijd tussen 40 startups. De nieuwste, beste en meest inspirerende ideeën en innovaties voor verduurzaming van de bestaande bouw in Nederland passeerden de revue, met allen één doel: accellerate the sustainability shift. De deskundige jury, onder leiding van voorzitter Annemarie van Gaal, bestond verder uit Wietse Walinga (Duurzaam Gebouwd / duurzame sprekersbureau SpeakOut), Katja Schuurman (Return to Sender), Petran van Heel (ABN AMRO) en Bram Adema (CFP Green Buildings). Zij werden, samen met meer dan 600 professionals, geïnspireerd door de bevlogen ondernemers.

Winnaar ABN AMRO Innovation Challenge Award 2019

De ABN AMRO Innovation Challenge Award ging dit jaar naar Studio Solarix. Studio Solarix wil de stedelijke omgeving mooier en duurzamer maken. Dit doen zij door energie op te wekken door middel van solar gevelpanelen. Hiermee wordt energie opgewekt ín de huid van gebouwen. Met dit designproduct komen ze met een antwoord op de vraag ‘Hoe kunnen we een mooie gevel maken, die ook nog eens duurzaam is?’ “We hopen dat het product met de ABN AMRO Innovation Challenge Award nóg verder komt”, aldus jurylid Petran van Heel van ABN AMRO.

Overige prijswinnaars

De tweede plaats (beschikbaar gesteld door Duurzaam Gebouwd) ging naar ECONCREED. ECONCREED presenteerde lichtgewicht beton waarin biomassa verwerkt is. Hiermee wordt het beton flexibeler, lichter, duurzamer én goedkoper.

Hero Balancer mocht de derde prijs in ontvangst nemen van CFP Green Buildings. Het bedrijf sleepte de derde prijs binnen na de presentatie over hun software om de regelsystemen voor verwarming, ventilatie en koeling in gebouwen slimmer te maken.

De vierde prijs, ging naar Leadax. Leadax maakt een vervanger voor lood uit veiligheidsglas, zoals autoruiten. Het product is 20% goedkoper dan lood en is 100% circulair en recyclebaar.

De vijfde prijs werd uitgereikt aan Gispen voor hun marktplaats voor gevraagd en bestaand kantoormeubilair. Met deze innovatie betaal je voortaan voor het gebruik in plaats van het bezit van kantoormeubilair.