Voor bedrijven die zelf een stap vooruit willen zetten in het duurzaam ondernemen bevat de studie bovendien een omstandige omschrijving van de diverse aspecten van duurzaam ondernemen. Daardoor biedt het boek een kader voor de eigen actie.

Dankzij deze unieke aanpak biedt deze sectorstudie niet alleen een full risk & opportunity analysis als basis voor een duurzame investering, maar houdt ze tevens sleutels in voor een verdere uitbouw van duurzaam ondernemerschap. Hiermee betekent deze studie een stap vooruit in de analyse, beoordeling en rapportering van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

‘Benchmarking Sustainability in the European Car Industry 2001-2002’ is bijzonder nuttig voor iedereen die bezig is met duurzaam ondernemen, zowel binnen als buiten de autosector, voor financiële instellingen, overheden, beroepsfederaties, vakbonden, consumentenorganisaties en andere ngo’s.
Het onderzoek is te koop à 1750 Euro (voor profit organisaties) en 850 Euro (voor non profit organisaties).
STOCK at STAKE, onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van duurzaam ondernemen en ETHIBEL, internationaal erkend onafhankelijk organisme in de beoordeling van bedrijven, zetten hiermee de toon voor een hele reeks van sectorstudies. Volgende afleveringen komen in de loop van 2002 op de markt.