De afgelopen weken ontving de organisatie ruim 300 aanmeldingen voor de Duurzame Jonge 100. Een fantastisch aantal. Deze mensen samen laten zien dat duurzaamheid mogelijk is! Na een voorselectie zijn 200 initiatieven/personen genomineerd. Een 10-koppige jury heeft nu de lastige taak de aanmeldingen te beoordelen. Daarbij letten ze op impact, innovatie, visie en inspiratie.  Neem een kijkje bij Over DJ100 om te zien wie de 10 juryleden zijn dit jaar. Maar.. Je kunt ook stemmen!

De stemprocedure

Nu de shortlist van de 200 koplopers van 2021 bekend is, is deze lijst gepubliceerd op de website zodat het publiek een voorkeursstem kan doorgeven. Elke geselecteerde koploper krijgt een publiek profiel op de DJ100 website. Op die pagina kan er door het publiek worden gestemd. Bij een gelijke score van de jury, wordt de publieksstem een wegingsfactor. Je kunt nog tot 14 juni om 12:00 stemmen op jouw favoriet!

Wil jij jouw favoriete duurzame topper net dat extra zetje geven? Doe dat dan via: https://dj100.nl/stem/

Organisatie DJ100

De DJ100 is een not-for-profit initiatief van SustainableMotion, een projectbureau dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitvoeren van programma’s die bedrijven en overheden frisse inzichten geven om toekomstbestendig te worden in een snel veranderende wereld. Wij geloven in de kracht van de jonge generatie en willen hun verhaal aan Nederland vertellen. Samen met onze partners, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ABN AMRO, Circl en MaatschapWij kijken we er naar uit om samen met de DJ100 aan Nederland te laten zien dat duurzaamheid mogelijk is.