Samen met zijn leveranciers heeft Staples Advantage met zorg een assortiment samengesteld met een juiste balans in de diverse productgroepen. Met de catalogus maakt de wereldwijd marktleidende leverancier van kantoorartikelen het zowel overheden als het bedrijfsleven gemakkelijker hun MVO doelen na te streven. Het uitgangspunt is milieuvriendelijk inkopen met behoud van een gezonde bedrijfsvoering.

Kritische selectie

Staples Advantage zoekt samen met zijn leveranciers structureel naar nieuwe producten, die inhoud geven aan de duurzaamheiddoelstellingen van bedrijven en instellingen. De producten geven daarnaast invulling aan de nieuwe duurzaamheiddoelstellingen van centrale en decentrale overheden die zijn neergelegd door Agentschap NL. De artikelen die voldoen aan de huidige richtlijnen van Agentschap NL binnen de productgroepen kantoorartikelen, kantoormeubilair, reproductieapparatuur, toners, papier, audiovisuele apparatuur en hardware zijn reeds door Staples Advantage geselecteerd. De MVO-productlijn wordt aangevuld met duurzame diensten zoals een optimale inrichting van de distributie om CO2 uitstoot te verminderen

Vertaalslag
“Bedrijven willen het graag goed doen, maar worstelen soms met een concrete vertaalslag van hun MVO-beleid,” zegt Jason Land, Managing Director bij Staples Advantage. “De ‘Duurzaam Inkopen’ catalogus maakt MVO tastbaar. Bijvoorbeeld door een recycleprogramma voor toner- en inkjetcartridges.” Daarnaast geeft de catalogus Staples Advantage de mogelijkheid afspraken te maken met leveranciers over de wijze waarop zij hun artikelen produceren en vervoeren. Het bedrijf werkt alleen samen met leveranciers en transporteurs die zich aan dezelfde strenge normen en waarden houden als Staples Advantage zelf. Deze normen en waarden zijn vastgelegd in Staples Soul, welke zich richt op vier kerngebieden: milieu, sociale omgeving, diversiteit en bedrijfsethiek.

Staples Advantage kent een online, papierloze bestel- en betaalprocedure. Daarnaast biedt het bedrijf op basis van managementinformatie inzicht in en advies over de manieren om nog duurzamer te werken op het gebied van inkopen, bestellen en recyclen.