S&P Global heeft vandaag de 2020 uitgave van het “Sustainability Yearbook” gepubliceerd, een van ’s werelds meest uitgebreide publicaties met een diepgaande analyse van de duurzaamheid van bedrijven. Deze jaarlijkse ranglijst toont de duurzaamheidsprestaties van ’s werelds grootste bedrijven in elke branche, zoals bepaald door hun score in de jaarlijkse SAM Corporate Sustainability Assessment (CSA). Aan 7 Nederlandse bedrijven werden medailles toegekend. Goud voor KPN, Signify en Unilever. Zilver voor Philips en brons voor ABN AMRO Bank N.V., ASML en PostNL. De Frans-Nederlandse onderneming Air France-KLM kreeg overigens ook goud.

Eerder dit jaar verwierf S&P Global de ESG Ratings Business van RobecoSAM om zijn positie als de belangrijkste bron voor essentiële inzichten in milieu, sociale en governance (ESG) en productoplossingen voor zijn klanten verder te versterken.

De ESG Ratings Business bestaat uit twee eenheden: een die de SAM CSA beheert met het doel ESG Ratings uit te geven en een tweede die diepgaande rapporten biedt aan bedrijven die hun prestaties ten opzichte van hun collega’s willen begrijpen. Na deze overname wordt het Sustainability Yearbook voor het eerst gepubliceerd door S&P Global. Dit rapport breidt zich parallel uit met de bredere ESG-inspanningen van S&P Global en analyseert en rangschikt meer dan 4.700 bedrijven – de meesten in de geschiedenis van het rapport. In een andere primeur zal de SAM-totale ESG-score van alle beoordeelde bedrijven, die is gebaseerd op de financieel meest materiële ESG-criteria in elke branche, worden gepubliceerd op de website van het jaarboek.

We zijn trots om dit jaarboek over duurzaamheid te presenteren“, zegt Evan Greenfield, Senior Managing Director van S&P Global, ESG. “De stijgende bekendheid van ESG-kwesties en de toenemende marktvraag naar meer inzichten over deze zaken maken dit Sustainability Yearbook net zo belangrijk als altijd. We streven ernaar ESG-informatie te verbeteren voor de wereldwijde beleggingsgemeenschap en het jaarboek biedt lezers een dieper inzicht in het bedrijf duurzaamheidsthema’s die onze wereld vormgeven.

Bekijk de ranking

Download het Sustainability Yearbook (op aanvraag)

De Nederlandse medaillewinnaars