Solinatra heeft de East of England Environmental/Sustainability Prize gewonnen bij de Britse Federation of Small Business (FSB) Awards, tijdens een ceremonie die plaatsvond op de Newmarket Racecourse.

Solinatra indruk op juryleden met haar innovatieve materiaal dat een echt duurzaam alternatief biedt voor plastic voor eenmalig gebruik. Door gebruik te maken van plantaardig afval van boeren in de regio om het biomateriaal te maken, prezen de jury en prijssponsors Norfolk County Council het gebruik van lokale materialen en een inventieve benadering van een wereldwijd probleem.

Tijdens het evenement zei Chief Commercial Officer Simon Girdlestone: “Het is een eer om de Sustainability Award te winnen en om erkend te worden door de FSB. We hebben Solinatra ontwikkeld als een echt duurzaam alternatief voor plastic voor eenmalig gebruik, het is 100% natuurlijk en volledig biologisch afbreekbaar. Plantaardige koffiecapsules zijn de eerste van vele innovaties die we ontwikkelen, dus het is geweldig om deze ondersteuning al vroeg in onze reis te krijgen.”

We creëren een portfolio van plantaardige materialen in ons nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Norfolk, waarbij we gebruik maken van afval van lokale overvloedige gewassen zoals tarwe, haver en koolzaad, en andere natuurlijke hulpbronnen, waaronder gebruikte koffiemalen, upcyclen.

Het winnen van de prijs betekent dat we nu zullen strijden tegen winnaars uit het hele VK tijdens de nationale finale in mei, die plaatsvindt in Glasgow. Volg ons op social media om te zien hoe het ons vergaat!

Foto: Simon, Robert en Georgie van Solinatra worden op het podium vergezeld door Graham Plant om de FSB Sustainability Award in ontvangst te nemen.