Solinatra is verheugd te melden dat ze finalist is voor de Materials Innovation Award bij de Plastic Industry Awards 2021! Dit jaar markeert de 20e verjaardag van het evenement dat uitmuntendheid en prestaties in de kunststofindustrie erkent. De Plastics Industry Awards worden in december gehouden, samen met een tweedaags hybride evenement dat bestaat uit een virtuele conferentie en een prijsuit­reiking i­n het Hilton Waldorf in Londen.

Solinatra is een plantaardig materiaal dat een echt duurzaam alternatief biedt voor plastic op basis van fossiele brandstoffen; het is 100% natuurlijk en heeft alle voordelen van plastic en geen van de nadelen. Volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar in alle situaties, Solinatra laat geen microplastics achter.

Solinatra is ontwikkeld als antwoord op de problemen van plasticvervuiling en de behoefte aan een meer circulaire economie. Jaren van onderzoek en ontwikkeling hebben geresulteerd in de creatie van een innovatief materiaal dat is ontworpen om toegankelijk, praktisch en vooral echt duurzaam te zijn.

“De Materials Innovation Award erkent innovatie en toekomstgerichte visie op de levering van (nieuwe) diensten, processen of producten door een bedrijf aan de markt. De juryleden zullen kijken naar het vermogen van het bedrijf om innovatief denken te gebruiken in succesvolle nieuwe producten, processen of diensten die in staat zijn om aan (onvervulde) behoeften in de markt te voldoen, terwijl het constructief betrokken is bij zijn klanten en/of de gemeenschap.” – Awards voor de kunststofindustrie

We kijken uit naar de prijsuitreiking in december, veel succes aan alle finalisten in alle categorieën!