Smoothie fabrikant innocent vestigt zich met duurzame en CO2-neutrale fabriek in Rotterdam

innocent start dit najaar met de bouw van haar eigen CO2-neutrale fabriek in het Rotterdams havengebied. Ruim vier jaar is er gewerkt aan de bouwplannen van deze fabriek. Uiteindelijk is er gekozen voor Rotterdam als nieuwe thuisbasis. Dit is de duurzaamste locatie om de fabriek te bouwen, mede omdat de productie hierdoor zo dicht mogelijk plaatsvindt bij de plek waar de ingrediënten aankomen. Zodoende hoeven er minder kilometers te worden gereden.

De fabriek, waarin $250 miljoen wordt geïnvesteerd, zal zo’n 400 miljoen flesjes gekoeld sap per jaar produceren voor 17 Europese landen en zal zorgen voor zo’n 200 nieuwe banen. Door het besparen van miljoenen kilometers wegverkeer en het verminderen van de koolstofvoetafdruk met 10%, bouwt innocent verder aan haar ambities en voorbeeldfunctie in duurzame productie.

Artist impression innocent fabriek entree

Douglas Lamont, CEO innocent drinks: “We zijn ontzettend blij dat we onze eigen CO2-neutrale fabriek gaan bouwen, waar we alles, van fruit tot fruit-in-een-flesje, onder één dak kunnen doen. We zijn al vier jaar bezig om ons productienetwerk dichter bij elkaar te brengen, en zo onze impact op het milieu te verminderen. Het hebben van een eigen fabriek is ook logisch gezien onze forse groei op het Europese vasteland. De fabriek moet een gezonde en inspirerende werkplek worden voor alle werknemers.”

Minister Wiebes van Economische Zaken & Klimaat reageert: “Het is goed nieuws dat drankenproducent innocent drinks heeft aangekondigd de nieuwe fabriek voor haar sappen in Nederland te vestigen. innocent laat zien dat productie en verduurzaming hand in hand kunnen gaan. Het bedrijf draagt bij aan de versterking van ons internationale voedselcluster, en zorgt met deze investering voor nieuwe werkgelegenheid in de regio Rotterdam.” 

Share Button