Slechts 1,5% restafval op het Nationaal Sustainability Congres

Begin november vond het grootste duurzaamheidscongres in Nederland plaats: de 18de editie van het Nationaal Sustainability Congres (NSC). Renewi en de organisatie van het NSC (Sustainalize en CKC Seminars) hadden zich tot doel gesteld aan het eind van het congres maximaal 10% restafval over te houden. Er bleef echter véél minder restafval over: slechts 1,5% (!).

Tijdens het congres kon iedereen zijn of haar afval scheiden, dankzij de EcoSmart-inzamelmiddelen. Typische afvalstromen voor dit soort congressen zijn: koffiebekers, papier en karton, etensresten en plastic. Speciaal voor het NSC introduceerde Renewi de Twijfelbak: een inzamelmiddel waarin bezoekers hun afval konden gooien, als dit niet bij de standaardafvalstromen hoorde. De inhoud van de Twijfelbak werd door Renewi-medewerkers direct nagescheiden. Het idee achter de Twijfelbak? Bezoekers bewustmaken van hun eigen ‘afvalgedrag’ en afvalscheiding stimuleren.

Dankzij de inzamelmiddelen en alle aandacht voor afval scheiden, bleef er aan het eind van het congres een minimale hoeveelheid restafval en een maximale hoeveelheid secundaire grondstoffen over. Bezoekers hielpen ijverig mee met het scheiden van afval, en waren enthousiast over de aanpak met de Twijfelbak.

Begin november vonden ook de Promotiedagen voor het bedrijfsleven in Noord-Nederland plaats. Ook daar was Renewi zerowastepartner.

Klik hier voor een verantwoording van de duurzaamheidsprestaties van het 18de editie van het Nationaal Sustainability Congres (NSC).

Share Button