Showcase jouw initiatief in de nieuwe online SDG Gateway

Het SDG Charter en C-Change lanceren op 12 mei een SDG Gateway voor Nederlandse initiatieven en partnerschappen rondom de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Meld je nu aan via gateway.sdgcharter.nl!

Wat is een SDG Gateway?

Sinds het aannemen van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen eind september 2015 zijn er talloze Nederlandse initiatieven en samenwerkingen gestart om bij te dragen aan de implementatie van de doelen. Tot nu toe was er nog geen plek waar al deze initiatieven samenkomen, terwijl het juist zo belangrijk is om elkaar te vinden. De SDGs kunnen we immers alleen behalen door samen te werken. De SDG Gateway laat zien wat allemaal al gebeurt op het gebied van de SDGs in Nederland en daarbuiten, en is daarnaast een plek waar organisaties elkaar kunnen vinden en van elkaar kunnen leren.

Het doel

De gateway is een vindplaats voor partners, communities maar ook voor fondsen die jouw initiatief verder kunnen helpen, met als overkoepelend doel de implementatie van de SDGs te versnellen. Naast Nederlandse communities, netwerken en platforms zal de gateway zich uiteindelijk ook verbinden aan wereldwijde netwerken zoals het SDG Funders Platform, UN Global Compact en UNDP.

Meld je aan!

Werk jij als organisatie of individu ook aan de SDGs? Meld je dan nu aan via gateway.sdgcharter.nl. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Je maakt eerst een organisatieprofiel aan en vervolgens kun je meerdere initiatieven en/of partnerschappen toevoegen. Deze content kun je wijzigen of aanpassen wanneer nodig. Let op: doe je dit vóór 12 mei, dan wordt jouw initiatief getoond tijdens de nationale SDG rapportage van Nederland aan de Tweede Kamer en de Verenigde Naties.

Share Button