De shortlist voor de Circular Awards is bekend! De afgelopen week heeft de voorselectiejury alle aanmeldingen gelezen, en er zat veel moois tussen. “Het was soms moeilijk kiezen, maar we hebben een selectie weten te maken. Iedereen bedankt voor het aanmelden en gefeliciteerd aan alle circulaire organisaties en bedrijven die op de shortlist staan.”

De Circular Awards zijn prijzen voor de meest impactvolle circulaire projecten en organisaties en worden georganiseerd door Het Versnellingshuis Nederland Circulair! en mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Deze awards worden uitgereikt in vier categorieën: Business Large, Business Small, Public en Circular Heroes (personen).

De geselecteerde aanmeldingen zijn:

Business Large

Bleckmann
Circular Plastics BV
Flex IT & HP Nederland
Philips
ProRail
Unbrick
Zeeman

Business Small

Aectual
BESE BV
Chainable
Circospin B.V.
Circular Green
Cooloo
Duspot B.V.
Ecodorp Boekel
Furnify
JUUNOO
PeelPioniers
PALANTA.CO
Reflower
Searious Business

Public

Gemeente Leeuwarden
Gemeente Rotterdam
Midpoint Brabant – Masterclass circulair opdrachtgeverschap
Provincie Gelderland
Provincie Zuid-Holland
WaardeRing

En de Heroes blijven natuurlijk nog even geheim..

Jury van de Circular Awards

De volgende stap is aan de jury, die deze mooie initiatieven vakkundig zullen beoordelen.

Voor Business Small en Large zijn dit Karen Maas (Erasmus Universiteit, juryvoorzitter), Anne-Marie Rakhorst (o.a. Duurzaamheid.nl), Marieke Spijkerboer (ministerie IenW), Antoine Heideveld (Versnellingshuis Nederland Circulair!) en Alkin Kemperman (Janssen de Jong Bouw, winnaar vorig jaar).

Voor Public zijn dit Jacqueline Cramer (Universiteit Utrecht/Utrecht Sustainability Institute, juryvoorzitter), Jan van Ginkel (provincie Zuid-Holland), Jelmer Vierstra (gemeente Woerden), Meindert Smallenbroek (Unie van Waterschappen) en Karin van IJsselmuide (SDG 12 Alliantie bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken).

De categorie Circular Heroes wordt beoordeeld door Heroes van voorgaande jaren: Sandra Nap (Holland Houtland), Bram Peters (Save Plastics), Menno Rubens (cepezedprojects), Klaske Kruk (circularities) en Guido Braam (Powered by Meaning).

Op 16 januari worden de finalisten bekend gemaakt. Dan krijgen ook de contactpersonen van de kandidaten voor de Circular Heroes bericht.