SharingScan berekent vooraf de financiële en duurzame voordelen van het delen van bedrijfsmiddelen

Bron
FLOOW2

FLOOW2, wereldleider in het faciliteren van de deeleconomie voor bedrijven en organisaties, lanceert de SharingScan om bedrijven in staat te stellen hun financiële en duurzame voordelen van asset sharing vooraf te berekenen.

Het is een uitdaging om een innovatief en nieuw business model, zoals asset sharing, naar de markt te brengen. Vooral als het om een businessmodel gaat dat een radicale verandering in denken en doen vereist van mensen en bedrijven op weg naar een circulaire economie. Regelmatig kregen we dan ook de vraag: “Hoeveel geld bespaart het mijn bedrijf en heb je voorbeelden en resultaten van andere bedrijven?” Dat is natuurlijk begrijpelijk, want het vereist nogal wat lef, vertrouwen en leiderschap om de dagelijkse manier van zaken doen om te zetten naar een toekomstbestendig bedrijf, zonder vooraf de uitkomsten te kennen.

Kortom, voor ons als pioniers de taak om op dit punt het spreekwoordelijke wiel zelf uit te gaan vinden en dat is ons gelukt!

Bewezen concept

Dankzij een toename van gebruikers, transacties en interne deelplatforms zijn we tegen het einde van 2018 erin geslaagd de financiële resultaten van de early adopters te kwantificeren. We hebben de gegevens van alle actieve accounts geanalyseerd, waaruit bleek dat actieve gebruikers voor hun bedrijf of community een gemiddelde financiële waarde van € 2.235 per gebruiker genereerden. Voor FLOOW2 Healthcare (ziekenhuizen en zorgorganisaties) bedroeg deze gemiddelde waarde € 3.052 per actieve gebruiker.

Inzicht in financieel en duurzaam potentieel vooraf

Vanaf vandaag zijn we ook in staat om bedrijven en organisaties vooraf te laten zien wat ze kunnen verdienen of sparen met het delen van bedrijfsmiddelen, materialen, services, faciliteiten en personeel, zowel op financieel als op duurzaam niveau. We ontwikkelden een SharingScan waarmee bedrijven inzicht krijgen in de mogelijkheden van asset sharing, welke assets de beste ROI kunnen genereren en in de potentiële financiële en duurzame resultaten.

De SharingScan (www.sharingscan.nl) berekent binnen een paar minuten hoe dit nieuwe, circulaire bedrijfsmodel voordelig kan zijn voor uw organisatie. Bedrijven kunnen de SharingScan kosteloos doen, gratis een persoonlijk rapport uitdraaien en de gegevens online beheren. De SharingScan kan ook worden gespecificeerd en gepersonaliseerd voor specifieke organisaties, sectoren of branches. FLOOW2 kan u uiteraard ondersteunen bij het uitvoeren van een SharingScan.

Share Button