Tijdens deze bijeenkomst komen prominenten van diverse organisaties aan het woord om de maatschappelijke en bedrijfseconomische voordelen van een toegankelijke website toe te lichten. De middag staat onder leiding van dagvoorzitter Jan Terlouw.

Belangrijk onderdeel van deze bijeenkomst is een discussiepanel onder leiding van de heer Jan Terlouw. Centraal staat de vraag of een toegankelijke website economische voordelen biedt voor organisaties in het MKB. Diverse invalshoeken worden besproken, waaronder die van webdesigners, banken, webwinkels, retailers, de overheid en belangenorganisaties.

Het seminar vloeit voort uit het toenemende belang van Internet in onze maatschappij. Het Internet heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van communicatiekanaal naar een verkoopkanaal van betekenis voor grote maar ook voor kleinere bedrijven. Qua mogelijkheden kunnen veel websites zich, dankzij de huidige technologie, moeiteloos meten met de fysieke winkel. Toch stranden er dagelijks bezoekers ‘op de stoep’ van de digitale winkel. Dat komt vaak doordat de website niet toegankelijk en/of gebruiksvriendelijk is gebouwd. Voor de consument is dat geen ramp omdat de concurrent ook een website heeft. Maar de ondernemer loopt inkomsten mis omdat de website niet kan voldoen aan de behoefte van iedere, individuele klant. Een toegankelijke website is maatschappelijk verantwoord ondernemen én is return on investment.

Wanneer u meer wilt weten over de voordelen van een toegankelijke website, inclusief voor
mensen met een functiebeperking en ouderen, dan kunt u zich aanmelden voor het seminar
via www.internet4all.org.