De jurydag van Coolest Dutch Brands 2019 zit erop: de stemmen van de vakjury van creatives en strategen zijn geteld en door de juryvoorzitter gecontroleerd. Na telling van de cijfers, bestond er geen twijfel over dat de sustainable brands Seepje, VanMoof en The Flower Farm op 18 maart in de Finale staan. Dan kiezen publiek en vakjury wie aan de haal gaat met de de titel en de Coolest Dutch Brand Award 2019.

Op 27 februari pitchten EARTHPlastic WhaleHertog JanSeepjeThe Flower Farm en VanMoof in de halve finale hun case bij de vakjury van creatives en strategen bij de supergastvrije host CandidNa zes gedreven en inspirerende presentaties, volgde de discussieronde. Rond half elf  ’s avonds waren de stemmen gesteld. Seepje, VanMoof en The Flower Farm sprongen er in de jurybeoordeling onomstotelijk als beste uit. Op 18 maart aanstaande kiezen publiek en vakjury in de Finale welk van de drie merken zich Coolest Dutch Brand 2019 mag noemen.recap

Nog even een recap: FONK heeft in 2019 maandelijks een merk gekozen tot Coolest Dutch Brand van de Maand. Het thema draait bij de jurering dit jaar om actuele sustainable brands van Nederlandse komaf, die ‘craft’ in hun product en branding centraal hebben staan, en die vanuit dat vertrekpunt met lef en uitgekiende marketing aantoonbaar aan een opmars zijn begonnen, waardoor ze een breed publiek aanspreken en daadwerkelijk een verandering weten te bewerkstelligen.

Lees het volledige artikel

Foto: FONK/Danto