Hoe zorg je ervoor dat jouw product of service future proof blijft – juist in tijden van een crisis? Wat is er wel en niet recyclebaar binnen de supply chain? Hoe maak je klanten financieel weerbaar? Of …. Afgelopen jaar werkten alle 15 Nederlandse universiteiten samen met partners als Heineken, ABN AMRO, Ministerie van Buitenlandse Zaken en Gemeente Eindhoven digitaal al aan meer dan 15 uitdagingen die zij hadden op gebied van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (SDGs).. In samenwerking met de Vereniging van Universiteiten (VNSU) is vanaf heden de inschrijving voor de derde editie van de SDG-Challenge geopend. Er zijn nog 12 plekken beschikbaar voor organisaties.

Hoe werkt het?

Het is de missie van de SDG-Challenge om studenten en organisaties te mobiliseren om samen te werken aan de SDGs. Elke organisatie kiest een van de vijftien deelnemende universiteitsteams en vormt met deze studenten een team. Deze studenten consultant teams komen gedurende een (digitale) ‘sprintdag’ met hun frisse blik werken aan een zelf te bepalen challenge op gebied van CSR/SDGs.

Tijdens de finale presenteren alle partners en studenten hun oplossingen. Naast inspiratie en kennisverbreding op gebied van de SDGs biedt dit project studenten de kans om mee te doen aan deze impactvolle challenges. Naast kennispartners Impact Hub & de VSNU is ook het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen wederom trotste partner van de SDG-Challenge.

Waarom doen organisaties mee?

De SDG-Challenge is de grootste universitaire challenge in Nederland op gebied van de SDGs. De studententeams geven inspirerende ‘out-of-the-box’ ideeën voor een concrete toepasbare oplossing van een eigen SDG-Challenge. Daarnaast worden alle organisaties onderdeel van het duurzame ecosysteem van studenten, universiteiten en organisaties.

Aanmelden

Geïnteresseerd om partner te worden van de SDG-challenge? Er zijn nog teams beschikbaar! Meld je snel aan via deze link of mail voor meer informatie.

Informatie

De SDG-Challenge is een concept van jongerenbureau Soapbox en werkt hierbij samen met Impact Hub Amsterdam. Samen ontwikkelden zij de zogenoemde “SDG-pressure-cooker”. een werkwijze waarin de teams in één dag actief ideeën ontwikkelen om tot een oplossing van de SDG-Challenge van de business partner te komen.

Bekijk de aftermovie van de afgelopen editie:

SDG-Challenge – Aftermovie 2020 | Game from Soapbox on Vimeo.