Natuurlijk kapitaal omvat alle natuurlijke voorraden op deze wereld, waaronder geologie, bodem, lucht, water en biodiversiteit. De wijze waarop een bedrijf omgaat met natuurlijk kapitaal kan risico’s of kansen met zich meebrengen. CREM en Royal HaskoningDHV ontwikkelden een online Quick Scan Natuurlijk Kapitaal.

Waarom een Quick Scan?

De online Quick Scan, geschikt voor bedrijven die nationaal en internationaal opereren, laat zien hoe belangrijk natuurlijk kapitaal is voor de bedrijfseconomische activiteiten. Het geeft inzicht in potentieel significante impacts, afhankelijkheden, risico’s en kansen met betrekking tot natuurlijk kapitaal en helpt in het nemen van strategische beslissingen ten behoeve van duurzaam ondernemen, door issues te prioriteren en vervolgacties te formuleren.

Eigen bedrijfsvoering en leveranciers

Hoe gaat het in zijn werk? De scan is van toepassing op de eigen bedrijfsvoering, de keten en de consumptiefase. Bedrijven beantwoorden gesloten vragen over de eigen bedrijfsvoering alsmede over schakels in de keten. Het biedt inzicht in de impact van het bedrijf op natuurlijk kapitaal en mogelijke kansen en risico’s die hieruit volgen. De resultaten bieden ook inspiratie om tot meer actie over te gaan.

Demoversie Quick Scan

In opdracht van het Platform voor Biodiversiteit, Ecosystemen en Economie is er een demoversie ontwikkeld voor de sectoren: kleding, zuivel, bloementeelt, bierbrouwen en verf.

Meer informatie over vrijblijvende en kosteloze deelname aan de demo