Stand uit gerecyclede materialen
De stand van Samas op Facilitair 2009 springt in het oog omdat het grotendeels is gebouwd met ^duurzame en/of gerecyclede materialen die de vooruitstrevende kantoorinrichter nu al met succes toepast in het eigen productenaanbod. Zoals de toepassing van bijvoorbeeld Kirei board, een nieuw, milieuvriendelijk en buitengewoon decoratief plaatmateriaal, in het innovatieve (flex)werkplekprogramma Fits. Fits is tijdens Facilitair 2009 te aanschouwen en mag ter plekke op zijn gebruiksvriendelijkheid worden getest! Ook voor de inrichting van de Samas-stand is gebruik gemaakt van duurzame producten,zoals recyclebare en natuurrubberen vloertegels en led-verlichting.

Flexwerkplek met een `personal touch’

Tijdens Facilitair 2009 presenteert Samas zoals gezegd zijn innovatieve, duurzame werkplekprogramma Fits. Fits is het antwoord van Samas op de toenemende vraag naar flexwerkplekken. Fits verhoogt het werkplezier met een `personal touch’. Dankzij een uitgebreid assortiment van meerdere poten, lakkleuren, bladdecors en -materialen kan voor iedere werkomgeving voor een geheel eigen stijl en sfeer worden gekozen. Fits is duurzaam, want gemaakt uit gerecyclede materialen. Dankzij het intelligente design en de gebruiksvriendelijke constructie, is Fits in 2008 onderscheiden met een GIO Award voor goed industrieel ontwerp.

Samas stimuleert MVO kennisuitwisseling

De unieke, duurzame stand waarmee Samas zich op Facilitair 2009 presenteert, weerspiegelt de actieve houding van Samas ten aanzien van Maatschappelijk ^Verantwoord Ondernemen (^MVO). Eind 2008 heeft Samas al als eerste Nederlandse bedrijf de aftrap gegeven voor de implementatie van de ISO 26000-richtlijn binnen de eigen organisatie. Deze richtlijn zal worden gebruikt om ^MVO voor alle aspecten van de bedrijfsvoering binnen Samas te verankeren. Samas loopt met haar implementatie bewust voorop, en zegt graag bereid te zijn haar kennis hierover met andere bedrijven te delen. De verwachting is namelijk dat steeds meer bedrijven deze ISO-richtlijn de komende jaren zullen willen implementeren, om tegemoet te komen aan de eisen van duurzaamheid die afnemers in toenemende mate van hun leveranciers eisen. Met behulp van een speciale MVO-enquête wil Samas de discussie over duurzaam ondernemen en duurzame werkplekken tijdens Faciltair 2009 alvast een extra impuls te geven.