Drs. R.W.M. (Ruud) Nijs is op dit moment directeur Financiele Logistiek. Hij maakt per 1 oktober 2008 de interne overstap naar het directoraat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Aansluitend zal hij per 1 januari 2009 de functie en taken van Bart Jan Krouwel als hoofd van het directoraat MVO overnemen. Krouwel blijft daarna als adviseur bij de Rabobank betrokken.

Verlokken en verleiden
Nijs over zijn motivatie: ‘Als duurzaamheidspionier heeft Bart Jan Krouwel het maatschappelijk verantwoord ondernemen in de financiële wereld op de kaart gezet. Het is mijn inzet om MVO nog meer te verweven met de business, bij onze klanten en bij Rabobank zelf.’ Vanuit zijn huidige functie is hij al geruime tijd bekend met uiteenlopende duurzaamheidsdossiers binnen de bank. ‘Duurzaam ondernemen dient te komen vanuit het hart en vanuit integriteit. Je kunt MVO niet verplichten, maar als bank kunnen we nog veel meer bereiken door verlokken en verleiden.’

Nijs werkt sinds 2003 Nijs bij de Rabobank Groep, ondermeer als manager Product Regie Corporate Clients en Corporate Insurance. Vier jaar geleden zette hij de businesslijn Financiële Logistiek op bij Rabobank International-Corporate Clients. In deze rol opereert hij als ‘ondernemende bankier’ dicht tegen de klanten aan. Voor Rabobank werkte Nijs ruim 12 jaar bij ABN Amro, twee jaar bij het Nasdaq-genoteerde softwarehouse HNC Software en had hij een eigen bedrijf.