Ron Steenkuijl (50) treedt per 1 januari toe tot de raad van toezicht van MVO Nederland. Hij wil zijn ervaring inzetten om de organisatie een aanjager te laten worden van relevante initiatieven.

“Ons land staat voor een belangrijke circulaire en sociaal-maatschappelijke transitie,” aldus Steenkuijl. “MVO Nederland heeft in relatief korte tijd een belangrijke stabiele plek als verbinder tussen partijen verworven. Ze willen niet alleen circulaire ambities verwezenlijken, maar gaan ook voor inclusief ondernemen in de meest brede zin van het woord. Nu is het tijd om een echte aanjager te worden, zodat de Nederlandse ambities op MVO waargemaakt gaan worden. Een ambitie waarin ik geloof en mij hard voor zal maken.”

Integratiediner

Steenkuijl is lid van de directie van ADG Dienstengroep, een zakelijk dienstverlener met bijna 50.000 werknemers en een van de grootste werkgevers van Nederland. Een onderdeel van ADG is schoonmaakbedrijf Asito, waar Steenkuijl van 2003 tot 2014 verschillende directiefuncties vervulde. In 2011 bedacht hij het Nationaal Integratiediner voor de werknemers van Asito om elkaars cultuur beter te leren kennen door samen te koken en te eten. Aan de eerste editie deden zo’n 500 werknemers van Asito mee. Inmiddels is het diner uitgegroeid tot een landelijk evenement met 20.000 deelnemers in honderden bedrijven.

Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland is erg blij met de benoeming van Steenkuijl in de raad van toezicht: “Ron heeft visie en laat zien dat hij belangrijke thema’s tot concrete daden om kan zetten. Ik kijk uit naar zijn gevraagd en ongevraagd advies.” De andere rvt-leden van MVO Nederland zijn Peter Blom (voorzitter), Carla Moonen, Talitha Muusse, Lizzy Doorewaard en Titia Siertsema.

Andere functies

Naast directeur bij ADG is Steenkuijl voorzitter van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD), voorzitter van de Raad van Advies van Start Foundation, en lid van de Code Commissie Verantwoordelijk Marktgedrag namens werkgeversvereniging OSB.