Rijnstate gaat als eerste ziekenhuis in Nederland aan de slag met deeleconomie. Zij neemt deel aan de eerste business-to-business deelmarktplaats FLOOW2. Hier kunnen organisaties materieel en diensten onderling (ver)huren of (ver)kopen. Rijnstate hoopt hiermee (tijdelijk) onbenutte capaciteit in te kunnen zetten voor andere organisaties of doeleinden.

FLOOW2 is de eerste deelmarktplaats in Nederland waarop organisaties onderling capaciteit die ze (tijdelijk) niet gebruiken kunnen verkopen en verhuren. Het gaat hierbij niet alleen om apparatuur, maar ook faciliteiten en specifieke kennis en kunde.

Rijnstate wil door specifieke faciliteiten, apparaten en kennis aan te bieden op de deelmarktplaats, haar capaciteit optimaal benutten. Het doel is om kosten te besparen, want wat ongebruikt stilstaat kost immers geld. Ook verwacht Rijnstate kosten te kunnen besparen door materieel en diensten van andere organisaties over te nemen of in te huren. Ten slotte sluit het concept van samen delen naadloos aan op de ambitie van Rijnstate maatschappelijk verantwoord te ondernemen.