Rijkswaterstaat, Gispen en Rohde & Grahl hebben woensdag 22 november 2017 de contracten ondertekend voor de levering van circulaire kantoorinrichting voor ongeveer 100.000 werkplekken binnen het Rijk. Met de ondertekening is officieel begonnen met het circulair maken van onder meer tafels, stoelen en kasten.

Het doel is om zo min mogelijk nieuwe kantoorinrichting te kopen, maar zo veel mogelijk gebruik te maken van bestaand meubilair. Dit kan worden opgeknapt of gerepareerd, waardoor het meubilair een langere levensduur krijgt. Als Rohde & Grahl en Gispen wel nieuw meubilair leveren, dan bestaat dat uit circulaire producten.

Circulaire economie

Dit contract draagt bij aan het doel van de Rijksoverheid om haar bedrijfsvoering duurzamer te maken en aan de ambitie van het kabinet om tot een 100% circulaire economie te komen. Rijkswaterstaat zelf wil in 2030 volledig circulair werken.

Het contract heeft een looptijd van 3 jaar, met verlengingsopties tot 10 jaar. Het Inkoop en Uitvoeringscentrum Bedrijfsvoering van Rijkswaterstaat heeft deze aanbesteding in de markt gezet voor het gehele Rijk, met uitzondering van de Belastingdienst.