De Nederlandse startup Repeats Group B.V. (“Repeats”), een pan-Europees platform voor het recyclen van afvalplastic, heeft de Franse specialist RG Group overgenomen. Dit is de vierde overname van Repeats sinds begin dit jaar. De jaarlijkse productiecapaceit komt met de toevoeging van RG Group op 70.000 ton per jaar. Achter de schermen werkt Repeats aan nog twee overnames die voor het einde van het jaar beklonken zullen zijn. Hierdoor groeit het bedrijf uit tot een toonaangevende pan-Europese afvalplastic recycler met aanzienlijk groeipotentieel.

Repeats richt zich op de productie  van hoogwaardig gerecycled polyethyleen met lage dichtheid (“LDPE”) uit post-industriële en commerciële plastic folies. Met de overname van het in zuidoosten van Frankrijk gevestigde bedrijf nabij Lyon is een bedrag gemoeid van 45 miljoen euro. Hier zitten ook de investeringen bij die Repeats gaat doen om het bedrijf te verduurzamen en te automatiseren met de nieuwste technologie. Repeats is een portfoliobedrijf van Ara Partners (“Ara”), een wereldwijde private equity-onderneming die zich richt op industriële decarbonisatie.

De transactie is de vierde investering van Repeats in Europese kunststofrecycling. De toevoeging van de operationele faciliteit van RG in Frankrijk volgt op eerdere overnames van bestaande faciliteiten in Spanje, Nederland en Italië. Doel is om door overnames de productiecapaciteit in de komende Jaren meer dan te verdubbelen. En om een constante stroom van consistent hoogwaardige producten aan te bieden met behulp van de nieuwste technologie. Op deze manier draagt Repeats bij aan de opkomende circulaire economie van Europe en de doelstellingen voor decarbonisatie.

RG Group gebruikt een mechanisch proces om plastic afval van industriële bronnen om te zetten in hars dat geschikt is voor commerciële en industriële toepassingen. Onder het leiderschap van Repeats is RG Group van plan haar productie uit te breiden om te voldoen aan de groeiende vraag naar gerecycled LDPE in Europa. RG Group wordt geleid door Eric Preynat, die sinds 2018 bij het bedrijf werkt. De heer Preynat zal de Franse activiteiten en het groeiplan blijven leiden.

“De behoefte aan een effectieve, circulaire oplossing voor het groeiende probleem van plastic afval is enorm. Europese overheden, bedrijven en consumenten werken samen aan een hoger gebruik van gerecycled plastic”, zegt Greg Rung, CEO van Repeats. “We streven ernaar om samen te werken met toonaangevende petrochemische en plastic verpakkingsproducenten om een ​​hoogwaardige leveringsbron te creëren die overal in Europa beschikbaar is. We zijn trots om samen te werken met Ara, die deze ambitie deelt en over expertise en middelen beschikt om onze doelstellingen te helpen bereiken.”

“We zijn verheugd om samen te werken met Repeats en Ara om onze zakelijke en geografische bereik verder uit te breiden”, aldus Eric Preynat, CEO van RG Group. “We delen de ambitie van Repeats om een ​​van de belangrijkste spelers op het gebied van LDPE-recycling in Europa te worden. Al onze inspanningen zijn gericht op het creëren van een circulair ecosysteem en het optimaal bedienen van de fabrikanten die steeds vaker hoogwaardige gerecyclede kunststoffen nodig hebben.

“De toevoeging van RG vergroot onze aan aanwezigheid in heel Europa en versterkt onze snelle groei zowel in schaal als geografisch”, zegt Tuan Tran, partner bij Ara Partners. “We zijn onder de indruk van het bedrijf dat Eric Preynat, Henri Grange, Jacques Mourier, Mathias Guerin en het hele RG-team hebben opgebouwd en zijn enthousiast over de bijdragen die zij zullen leveren aan onze voortdurende inspanningen om de Europese kunststofmarkt koolstofarm te maken.”