Reisorganisatie Tourlane gaat voor ‘Planet Positive’ en compenseert zijn volledige CO2-voetafdruk

Bron
Tourlane

Tourlane, de online reisorganisatie voor op maat gemaakte droomreizen, kondigde aan dat het de volledige CO2-uitstoot van het bedrijf en zijn klanten voor 2020 op voorhand heeft gecompenseerd. Deze compensatie bevat een exacte schatting van alle emissies die dit jaar door klanten van Tourlane zullen worden gegenereerd door vluchten, accommodaties, transfers en eten.  De reisorganisatie werkt hiervoor samen met het onlangs opgerichte klimaat-technologiebedrijf Planetly.org. De twee in Berlijn gevestigde bedrijven creëerden samen een geïndividualiseerde en datagestuurde aanpak om het effect van reizen op de duurzaamheid te berekenen en zo de totale CO2-voetafdruk te kunnen elimineren.

Beide bedrijven schatten dat Tourlane’s bedrijfsvoering evenals de reizen van klanten gedurende 2020, in totaal 100.000 ton CO2 zullen genereren. Deze hoeveelheid is daarom op voorhand gecompenseerd door middel van verschillende compensatieprojecten in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. De ondersteunde initiatieven zijn in overeenstemming met de ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelen’ van de V.N. voor gendergelijkheid en de bestrijding van armoede. Zij variëren van het vervangen van fornuizen, het opbouwen van biomassa, wind- en zonne-energie tot waterkracht en het inzamelen van plastic afval.

Het compenseren van de volledige CO2-uitstoot door Tourlane en zijn klanten maakt onderdeel uit van de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf om ‘Planet Positive’ te zijn. Voor Tourlane betekent dit dat het bedrijf gaat investeren in lokale gemeenschappen en het behoud van de natuurlijke omgevingen die authentieke ervaringen bieden en het reizen uniek maken. Het doel is om op een verantwoordelijke, respectvolle en duurzame manier toerisme te bevorderen door middel van milieuvriendelijke initiatieven.

Johann Jones, Head of Sustainability bij Tourlane: “Bij Tourlane werkenwe hardaan ons doel omde ecologische voetafdruk van ons bedrijf en van onze reizigers wereldwijd volledig te compenseren. Als eerste stap hebben we besloten om CO2-compensatie te gebruiken voor de CO2-uitstoot van ons bedrijf en van onze klanten. Om effectieve reductiemaatregelen te implementeren die gebaseerd zijn op transparantie en verantwoording, is het essentieel om de complexiteit van onze voetafdruk volledig te begrijpen. Daarom hebben we Planetly gekozen als partner om ons te helpen ons ambitieuze doel te bereiken“.

Anna Alex, Co-founder van Planetly.org: “We zijn erg blij om Tourlane te verwelkomen als onze eerste samenwerkingspartner. Samen zullen we hun CO2-voetafdruk analyseren op basis van alle beschikbare data om de transparantie te creëren die nodig is omactie te ondernemen. Ik ben enorm verheugd om te zien dat andere bedrijven hun pioniersmentaliteit volgen.

De totale hoeveelheid van 100.000 ton CO2 is een benadering gebaseerd op de hoogst mogelijke schatting van elk van de belangrijkste variabelen. Om dit cijfer in perspectief te plaatsen: Het staat gelijk aan het verwijderen van liefst 76.000 voertuigen van de Nederlandse wegen voor een heel jaar. De berekening van het vlucht- en landgedeelte zijn schattingen van de gemiddelde CO2-uitstoot van vluchten en de gemiddelde dag- en nachtelijke CO2-uitstoot per klant. De berekening van de bedrijfsactiviteiten van Tourlane wordt gemaakt met behulp van verbruiksgegevens over energie, eten en drinken op kantoor evenals van kantoorbenodigdheden, alsmede zakenreizen, woon-werkverkeer van werknemers en het door hen geproduceerde afval.

Julian Weselek en Julian Stiefel, oprichters en CEO’s van Tourlane, zijn belangrijke voorstanders van “Leaders for Climate Action”. Leaders for Climate Action is een initiatief van meer dan 100 oprichters en directeuren van start-ups, bedrijven en agencies. Hun doel is om een nauwkeurig CO2-prijsbeeld te introduceren, duurzame energie uit te breiden en de uitstoot van bedrijven en personen te verminderen.

Share Button