Waar tijdens de coronapandemie de druk op de reisbranche groot is en tal van reisbedrijven omvallen, is het voortbestaan van één organisatie gegarandeerd. Reisorganisatie Riksja Travel, koploper op het gebied van duurzaam reizen, wordt financieel partner van Footprint Travel.

Riksja Travel is al jaren bezig met de noodzakelijke transitie naar verantwoord reizen. Mede door de coronacrisis is deze ontwikkeling in sneltreinvaart gekomen. “Reizen zoals we het kenden zal nooit meer hetzelfde zijn”, aldus Marius Appelman, oprichter Riksja Travel. “We zijn bij Riksja Travel al jaren keihard aan het werk om onze reizen te verduurzamen. Dat doen we door de CO2-uitstoot van al onze reizen in hetzelfde jaar nog te compenseren en door te kiezen voor lokale partners die verantwoorde keuzes maken, die iedereen op een positieve manier raken. We zorgen dat hoteleigenaren, chauffeurs en gidsen eerlijk betaald krijgen en selecteren accommodaties, vervoermiddelen en activiteiten waarbij het geld ook direct terugvloeit naar de lokale bevolking.”

Riksja Travel en Footprint Travel delen de visie op verantwoord reizen. Appelman: “Met deze samenwerking zorgen we er niet alleen voor dat Footprint Travel levensvatbaar blijft, maar verstevigen we ook onze eigen positie op het gebied van verantwoord reizen.”

Reisorganisatie Footprint Travel werd in 2008 opgericht door Ferry Bounin en Paulien van der Geest, met als doel om reizigers duurzame verre reizen te laten maken waarin contact met de lokale bevolking vooropstaat. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren tal van reizigers de wereld laten zien, maar kwam door de coronacrisis net als veel andere kleine reisorganisaties in zwaar weer. Door de samenwerking met Riksja Travel kan Footprint Travel alsnog als zelfstandig merk doorgaan.

Over Riksja Travel

Reisorganisatie Riksja Travel werd in 2000 opgericht en biedt inmiddels reizen aan naar 48 bestemmingen wereldwijd. De reiziger kan door middel van bouwstenen – korte reizen van 2-4 dagen met knusse overnachtingen, lokaal vervoer en vaak een activiteit – zelf zijn reis samenstellen. Hij wordt daarin bijgestaan door een van Riksja’s bestemmingsexperts: reisfanaten die hun eigen land op hun duimpje kennen en graag hun insider-tips delen om de reiziger een unieke reiservaring te kunnen garanderen. Voor reizigers, door reizigers.