Peugeot Nederland N.V. compenseerde deze zomer het 100 miljoenste Groene Poststuk. Inmiddels is dit aantal flink gestegen en kiest KPN in navolging van Peugeot eveneens voor de compensatiemogelijkheid van CO2-uitstoot, veroorzaakt door postzendingen. KPN compenseert met Groene Post de CO2-emissies van alle post- en pakketzendingen die worden verstuurd in de periode van september 2008 t/m december 2009. De totale CO2-uitstoot voor deze postvolumes bedraagt meer dan 1.837 ton.

Groene Post biedt zakelijke klanten van TNT Post de mogelijkheid om met de CO2-calculator op de website www.groenepost.nl, de CO2-uitstoot van hun post- en pakketzendingen te berekenen. TNT Post verdubbelt dit bedrag en de opbrengsten komen vervolgens ten goede aan een door TNT ‘geadopteerd windmolenpark’ in India. Inmiddels dragen 34 windmolens in India zorg voor de productie van groene energie.

Planet Me
De activiteiten van TNT ter bescherming van het klimaat zijn gebundeld onder de noemer Planet Me. Een wereldwijd milieuprogramma dat zich onder andere richt op het drastisch verminderen van de CO2-uitstoot in alle operationele activiteiten. Tevens wil het programma de TNT-medewerkers ertoe stimuleren ook in hun privéleven, thuis en onderweg, hun CO2-uitstoot te verminderen .
Op 4 september 2008 bleek dat TNT voor het tweede achtereenvolgende jaar het hoogst scoorde van alle 1.100 bedrijven die zijn beoordeeld in de Dow Jones Sustainability Index. TNT handhaaft hiermee zijn leiderschap in de Industrial Transportation sector en de supersector Industrial Goods and Services.