Donderdagmiddag 26 juni gaan zo’n 350 vrijwilligers van Royal HaskoningDHV in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) aan de slag in het Soesterkwartier. Matchpoint BetrokkenOndernemen, de stichting die in Amersfoort bedrijven in contact brengt met maatschappelijke organisaties, organiseert hiermee het grootste medewerker-vrijwilligersproject in haar geschiedenis.

All Together Now, dat is het thema van deze bijzondere middag. Royal HaskoningDHV is een advies- en ingenieursbureau en één van de grootste werkgevers in Amersfoort. De medewerkers van de businessline Infrastructuur gaan tijdens hun personeelsdag bijenkasten maken, klussen in Buurthuis de Sleutel en bij de Circusschool, het Hein Ottoplantsoen weer in ere herstellen, op stap met ouderen, aan de slag bij de speeltuinen en nog veel meer.

“Er zijn zoveel mooie wijkinitiatieven in het Soesterkwartier, het is prachtig dat een bedrijf als Royal HaskoningDHV zoveel mensen wil inzetten als vrijwilliger voor de wijk”, aldus Saskia van Dijk van Matchpoint. “Collega’s leren elkaar zo op een heel andere manier kennen, en samen zet je je in voor iets goeds, dat is een mooie combinatie.”

Wethouder Imming (met Soesterkwartier in haar portefeuille) komt ook meewerken, omdat ze maatschappelijke betrokkenheid van bedrijven zeer waardeert. Matchpoint organiseert jaarlijks voor ruim 90 bedrijven in Amersfoort medewerkervrijwilligersprojecten, maar een project van deze omvang is uniek.

Enkele projecten in de actie lopen via Stichting Present.