Recool: ’s wereld eerste biologisch afbreekbare koelbox

Momenteel drijft er meer dan 150 miljoen ton aan plastic in de oceanen rond en naar schatting komt daar ieder jaar zo’n 4,8 tot 12,7 miljoen ton plastic bij. Nu komt Igloo met een product dat plastic vervuiling verminderd. Igloo komt met een innovatief product, namelijk de RECOOL ’s werelds eerste biologisch afbreekbare koelbox.

Plastic wordt niet wordt afgebroken, maar valt uiteen in microplastic, dit microplastic beïnvloed zowel mens, dier als natuur. Vissen en vogels consumeren het plastic wat leidt tot een afname van de algehele populatie. Doordat deze dieren zich nu verzadigen met plastic baant microplastic zich langzaam een weg naar boven in de voedselketen waardoor de mens het ook langzaam consumeert. Daarnaast bevuilt het ons drinkwater en verslechterd de luchtkwaliteit door het toedoen van de vervuiling. Onbewust worden wij dus blootgesteld aan chemicaliën via de voedselketen, maar ook door de lucht welke wij inademen en het water welke wij drinken.

Met trots introduceert Igloo Coolers Europe de RECOOL, de eerste biologisch afbreekbare koelbox ter wereld! Hiermee biedt Igloo Coolers Europe en uitstekende alternatief voor zowel piepschuim koelboxen als (plastic) koeltassen als traditionele koelboxen.  

De RECOOL is gemaakt van gerecycled papier en AKD (alkyl ketene dimer) waardoor de koeler na zijn levensduur volledig composteerbaar is en bovendien is de koelbox ook nog eens herbruikbaar! De RECOOL heeft een capaciteit van 15 liter, wat dus groot genoeg is om drinken en eten koel te houden voor een gezin van vier voor een hele dag. Ook het koelvermogen van de RECOOL is indrukwekkend, de koelbox houdt tot wel 12 uur ijs en blijft tot zelfs 5 dagen waterbestendig. De deksel bevat 4 ingegoten bekerhouders en aan de zijkant bevinden gegoten handgrepen, zodat het makkelijk op te pakken is. 

Igloo biedt dus als eerste koelboxproducent een relatief goedkope maar zeer goede oplossing voor het tegengaan van milieuvervuiling!

De RECOOL is medio september verkrijgbaar bij Igloo Coolers Europe: https://www.iglookoelboxen.nl/recool

Share Button