Bij de RAI wordt afval niet gezien als afval maar als materiaal op zoek naar een nieuwe bestemming. Tijdens Horecava 2019 zijn de nieuwe koksbuizen geïntroduceerd. De stof van deze nieuwe koksbuizen is uniek, omdat deze is ontworpen voor hergebruik. De oude kleding wordt dus niet weggegooid, maar dient als grondstof voor nieuwe kleding.

De nieuwe lijn van kokskleding is ontworpen door Persu en ontwikkeld door Dutch Awearness, een pionier in de transitie van een lineaire naar circulaire economie op het gebied van kleding.

“Het recyclen van onze koksbuizen past helemaal in de duurzame ambitie van de RAI”; aldus een trotse Rientz Mulder, Executive Chef bij Amsterdam. De strategie en het bedrijfsmodel van RAI zijn gericht op het vinden van een gezond evenwicht tussen sociale (people), ecologische (planet) en economische (profit) waarde creatie. De nieuwe koksbuizen zijn tijdens Horecava 2019 (7 – 10 januari), dé vakbeurs voor en door professionals in de foodservice branche, geïntroduceerd.

Foto vlnr: Suzanne Hulscher (RAI), Paul Conijn (RAI), Richard Bouwman (RAI), Jan Willem Weebers (Persu), Rienz Mulder (RAI) en Huib Vreeken (RAI).