Rabobank ziet de Circulair Design Award als noodzakelijke opvolger van de CE Challenge van de Rabobank metropoolregio Amsterdam

De Circulair Design Award is een initiatief van Rabobank Metropoolregio Amsterdam en Desko kantoorinrichters. Begin 2018 zal deze prijs worden uitgereikt tijdens de week van de Circulaire Economie. Deze bijzondere prijs is bestemd voor het beste circulair interieur of product design met de volgende 4 indicatoren: ecologische impact, economische belangen en behoud van waarde en transitiepotentieel.

Iedereen met een duurzaam ontwerp of product, dat bijdraagt aan de circulaire economie volgens de 4 bovengenoemde indicatoren kan zich vanaf 08/05/2017 tot en met 01/08/2017 inschrijven. Begin september maakt de jury de top 10 bekend wie er door gaan naar de finale. Deze 10 deelnemers gaan vanaf september aan de slag met de ontwikkeling van het ontwerp en deze ook uitvoeren, zodat het product ook echt te zien is tijdens de finale.

Voor de top 3 valt er maar liefst € 10.000 te verdelen. De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van € 7.500, nummer twee € 1.500,- en nummer drie € 1.000,-. De prijzen zijn bedoeld voor verdere opschaling of uitvoering van het initiatief. Daarnaast zetten de Rabobank en Desko beide hun netwerk en hulptroepen in om de top 3 uit deze challenge optimaal te ondersteunen bij de ontwikkeling van het idee, zodat dat het ook daadwerkelijk kan worden opgeschaald. Met Circulair Design Award willen Rabobank en Desko de overgang naar de circulaire economie versnellen en circulair design stimuleren door innovatieve ideeën en bedrijven aan elkaar te koppelen.

Het Circulair Design Lab van Desko

De Circulair Design Award is een onderdeel van het Circulair Design Lab, dit is een fysieke landingsplaats voor duurzame innovaties en is opgericht door Desko kantoorinrichters. Het lab is een plek waar partijen samenkomen en zich laagdrempelig kunnen verdiepen in het circulair maken van een ontwerp of product. In het Lab worden ontwerpen en ideeën tot leven gebracht, aangemoedigd en praktisch ondersteund door Desko. Het is de kweekvijver van circulaire innovaties voor de werkomgeving!

Rabobank heeft een actieve rol in de transitie naar een circulaire economie

‘Om de transitie naar een circulaire economie te versnellen kunnen wij als Rabobank Metropoolregio Amsterdam veel mooie dingen doen, stelt Els Avontuur, Directeur Bedrijven van Rabobank Regio Schiphol.  Tijdens de vorige CE challenge van de Rabobank, stelde 11 ondernemingen een concreet actieplan op om circulair te ondernemen,  de CE challenge was een groot succes! Tijdens deze challenge hebben we opgemerkt dat Circulair Design noodzakelijk is voor onze toekomst. Rede genoeg voor de Rabobank om Circulair Design te stimuleren door samen met Desko ­een Circulair Design Award uit te schrijven. Goede innovaties mogen we niet op papier laten kleven zonder dat het bedrijfsleven hier kennis van heeft genomen. Bedrijven hebben innovatie nodig en innovatie heeft bedrijven nodig om verder te komen. De Rabobank ziet dat juist hier een actieve rol en ondersteuning heel belangrijk is voor onze toekomst. De circulaire economie biedt mooie kansen!’

De jury bestaat uit:

  • Michael Kuiper, Desko
  • Tessa van der Meer, We Beat The Mountain
  • Els Avontuur, Directeur Bedrijven van Rabobank Regio Schiphol

Inschrijven kan via http://www.circulairdesignlab.nl/award/

Share Button