De Rabobank Groep heeft de hoogste score in de Europese bankensector en wereldwijd komt zij op de tweede plaats. De Groep scoort 74 procent, hetgeen 10% beter is dan de eerste beoordeling in 2001, toen zij ook behoorde tot de internationale banktop. De beoordeling op duurzaamheid door SAM van de Rabobank Groep kan worden vergeleken met dezelfde beoordeling door SAM van de 32 meest duurzame banken uit de Dow Jones Global Index. Van die banken scoort alleen Westpac Banking Corp, met een score van 79%, hoger.

De rating wordt uitgedrukt in de Corporate Sustainability Performance. De score bestaat uit het resultaat van een onderneming op de onderdelen economisch, milieu en sociaal. Op alle drie de gebieden scoort de Rabobank Groep meer dan 70%. SAM kijkt niet alleen naar activiteiten van bedrijven op maatschappelijk en milieugebied op zich, maar ook naar de betekenis hiervan voor de continuïteit en de waarde van de onderneming op lange termijn.

Een hoge rating voor de Corporate Sustainability Performance is voor klanten en investeerders een krachtig signaal dat een bedrijf goed omgaat met maatschappelijke en milieuontwikkelingen. Steeds meer klanten en investeerders hechten daar waarde aan. De Rabobankorganisatie onderkent het belang van een strategie op het gebied van duurzaamheid. Hans ten Cate, lid van de raad van bestuur van de Rabobank Groep zegt: -Onze duurzame activiteiten moeten de rol van de Rabobank Groep als brede financiële dienstverlener versterken. Dan pas is er sprake van toegevoegde waarde voor onze klanten. Door middel van innovatieve duurzame producten en diensten willen we de komende jaren ons marktleiderschap nog verder versterken. Daar blijven we met z’n allen aan werken”.

De achtergrondgegevens van de beoordeling maakt SAM op 19 september 2003 bekend en zullen dan op www.rabobank.nl en www.rabobank.com gepubliceerd worden.