Boels Rental verhuurt als eerste partij in Europa zero emission solar-lichtmasten op aanhangwagens. Dergelijke lichtmasten zijn al in omloop als stationaire mast of met oplegger, maar nog niet op een aanhangwagen. De 4x60W LED solar-lichtmasten van Boels worden aangedreven door zonne-energie. De verhuurbare lichtmasten hebben hierdoor het ECO-label, voor duurzame machines en gereedschappen, van Boels ontvangen.

Gebaseerd op de kracht van de zon

De toevoeging van de nieuwe zero emission solar-lichtmasten op aanhangwagens sluit naadloos aan op de duurzaamheidsmissie van Boels. Onder het motto ‘oranje is het nieuwe groen’ dragen de emissievrije machines en gereedschappen van de verhuurspecialist bij aan verschillende duurzaamheidsdoelstellingen. “We blijven continu investeren in duurzame oplossingen en spelen zo telkens in op de huidige marktontwikkelingen”, aldus Harm Munsters, Manager Fleet & Maintenance Nederland, bij Boels.

Vrij van ongewenste uitstoot en overlast

De Lichtmast 4x60W LED Solar is voorzien van zonnepanelen (3x305W). Zo verlicht de solar-mast een locatie volledig CO2-neutraal met behulp van de zon. Mocht er geen zon zijn, dan is de mast op te laden met een 2kVA inverter. De lichtmast biedt een groot verlichtingsbereik en is dimbaar in vier verschillende sterktes. Op de laagste stand (25% dimmen) kan de zero emission mast tot wel 365 dagen verlichten zonder bij te laden. Tegelijkertijd worden er geen koolstof, lawaai, dampen of luchtvervuiling geproduceerd. Eén lichtmast bespaart gemiddeld 1,3kg CO2 per uur ten opzichte van alternatieven op fossiele brandstoffen.

“We hebben de lichtmasten doorontwikkeld, zodat deze voldoen aan de uiteenlopende behoeften van onze klanten. Zowel het gebruiksgemak als het transport is verbeterd. Zo is bijvoorbeeld een IoT-systeem ingebouwd om op afstand de masten op locatie te monitoren”, licht Munsters toe. “De zero emission lichtmasten zijn ideaal voor (grote) evenementen, bouwplaatsen, beveiliging en elke andere toepassing waar verlichting gewenst is.”

De Lichtmast 4x60W Solar is vanaf nu te huur bij Boels.