Bedrijven kunnen zich voorbereiden op extreme weersomstandigheden die veroorzaakt worden door klimaatverandering. Delta Lloyd en Klimaatplein.com ontwikkelden een preventiescan die de mogelijke schadegevolgen voor bedrijven in beeld brengt en daarbij direct preventiemaatregelen geeft.

Voorkomen is beter dan genezen, en zeker ook wanneer het op klimaatverandering aankomt. Er zijn veel manieren om als organisatie de uitstoot van het broeikasgas CO2 te verminderen. Bijvoorbeeld door te besparen op energie of deze duurzaam op te wekken.

Klimaatverandering en extreem weer

Toch is Nederland al dankzij klimaatverandering met 1,7 graad opgewarmd. En dat betekent gevolgen voor de weersomstandigheden. Die zijn extremer en zullen nog extremer worden. Denk aan de extreme neerslag van de afgelopen weken, maar ook aan meer wind en hogere temperaturen. Ondernemers kunnen zich hier op voorbereiden met de preventiescan klimaatverandering van Delta Lloyd en Klimaatplein.com.

Preventiescan voor ondernemers

De preventiescan geeft de mogelijke schadegevolgen van klimaatverandering in beeld en geeft praktische preventietips. Delta Lloyd en Klimaatplein.com willen met de scan niet onfeilbaar zijn, maar wel bewustwording creëren en aanzetten tot het nemen van preventieve maatregelen. Via deze weblink kunt u gebruik maken van de preventiescan klimaatverandering >.

Over Delta Lloyd en Klimaatplein.com

Delta Lloyd levert oplossingen op het gebied van verzekeringen, pensioenen, beleggen en bankieren voor zakelijke en particuliere klanten. Duurzaamheid betekent voor Delta Lloyd waarde creëren voor onze klanten, aandeelhouders, medewerkers en andere belanghebbenden voor de korte én langere termijn. Zo leveren we een duurzame bijdrage aan de ontwikkeling van de maatschappij, economische groei en met zorg voor het milieu en de ontwikkeling van onze medewerkers.

Het inmiddels 375.000 keer bezochte Klimaatplein.com helpt ondernemers met behulp van allerlei online tools hun CO2-voetafdruk te verkleinen. Wilt u energie besparen of duurzaam opwekken om daarmee kosten te verminderen en klimaatbewust te ondernemen? Maak dan gebruik van bijvoorbeeld de CO2-voetafdruk calculator en het 5 stappenplan naar klimaatneutraal ondernemen.