Magnum is een samenwerking aangegaan met de Nederlandse modeontwerpster Iris van Herpen, één van de meest getalenteerde en vooruitstrevende designers in de mode-industrie. Iris van Herpen heeft een veganistische haute couture jurk ontworpen die is gemaakt van overgebleven cacaoschillen. De Magnum Vegan Dress werd gisteren tijdens Paris Fashion Week voor het eerst op de catwalk vertoond door model: Cindy Bruna tijdens de 15e verjaardagsshow van Iris van Herpen.

De Magnum Vegan Dress

Magnum en Iris van Herpen brengen met de creatie van de haute couture jurk duurzaamheid en mode samen en ondersteunen hiermee hun ambities om te werken aan een volledig duurzame productieketen binnen de mode-industrie en daarbuiten.

De creatie is gemaakt met behulp van een driedimensionaal ontwerp, waarin duurzame materialen zijn verwerkt. Met behulp van 3D-printtechnologie zijn de cacaoschillen, die zijn overgebleven bij de productie van Magnum ijs, verwerkt tot volledig biopolymeer materiaal. De andere 3D-elementen zijn geprint met behulp van innovatieve SLS-technologie (Selective Laser Sintering).

De samenwerking

Over de samenwerking zegt Iris: “Ik voel me vereerd dat Magnum mij benaderd heeft om de Magnum Vegan Dress te ontwerpen. Als modeontwerper ben ik altijd bezig met het verleggen van grenzen. Deze samenwerking draagt daaraan bij, doordat twee werelden worden samengebracht in één duurzaam eindproduct. Het was heel bijzonder om bij te dragen aan zo’n innovatief project binnen de mode-industrie.

Frans topmodel Cindy Bruna draagt de jurk tijdens de 15e verjaardagsshow van Iris van Herpen en zegt hierover: “Het is absoluut een grote eer om de Magnum Vegan Dress aan de wereld te tonen tijdens de 15e verjaardagsshow van Iris van Herpen tijdens de Paris Fashion Week. Ik vind het geweldig om duurzaamheid en haute couture op zo’n impactvolle manier samen te brengen.”

Iris Van Herpen AW22 collectie

De Magnum Vegan Dress maakt deel uit van de 15e jubileum collectie van Iris van Herpen, genaamd Meta Morphism. Met deze collectie laat Iris van Herpen haar licht schijnen op de wijze waarop de maatschappij de digitalisering heeft omarmd. Met de opkomst van de virtuele realiteit, ook wel het metaversum genoemd, wordt de digitale wereld een steeds dominanter onderdeel van het dagelijks leven. In de futuristische, avant-gardistische collectie, die is geïnspireerd op het dichtwerk Metamorfosen van Ovidius, worden de grenzen tussen realiteit en de digitale wereld bevraagd.

Magnum’s inzet voor duurzame mode

De Magnum Vegan Dress is ontworpen ter ere van Magnum’s Vegan assortiment; een vakkundig vervaardigde en veelvuldig bekroonde collectie van plantaardige verwennerijen. Deze campagne nodigt Pleasure Seakers van over de hele wereld uit om de Magnum Vegan uit te proberen. Het ijsmerk is altijd op zoek naar manieren om te verduurzamen en de samenwerking met Iris van Herpen markeert de eerste stap in de richting van de bredere ambitie van circulariteit in de mode-industrie.

Magnum wil haar lange termijn betrokkenheid in de mode-industrie versterken door een samenwerking aan te gaan met de Universiteit van Leeds. Binnen deze samenwerking wordt onderzocht hoe het ijsmerk toegankelijke en duurzame mode tot leven kan brengen met behulp van de restproducten bij de productie van Magnum ijs. Dit voornemen maakt deel uit van de lange termijn visie van het ijsmerk op het gebied van duurzaamheid.