PRé Sustainability is als 75ste partner toegetreden tot het snel groeiende platform Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen (www.duurzaam-ondernemen.nl). PRé Sustainability helpt klanten bij het ontwikkelen en integreren van een op feiten gebaseerde duurzaamheidsstrategie, gebruikmakend van de expertise die zij de afgelopen decennia hebben ontwikkeld in het levenscyclusdenken. Onlangs werden ook KIWA, Me., Secrid, Dataflex en Impacting.Today partners. De portal is geheel vernieuwd met een nieuw logo en een modern fris design.

Voor het nieuwe design van de portal gaan de credits naar Hoogteyling BNO en Haicu webdesign. Het platform werd in mei 2000 opgericht en is de oudste op het gebied van duurzaamheid en bedrijfsleven en ook nog eens de meest actuele en complete. De nieuwsdatabase bevat inmiddels meer dan 18.000 nieuwsberichten die voor de bezoekers gratis te lezen zijn. De LinkedIn pagina van het platform heeft inmiddels het grootste aantal volgers (bijna 12.000) onder de diverse duurzame nieuwssites. De portal heeft een zeer hoge ‘domein autoriteit’ in Google, dat bijdraagt in een hoge ranking in Google van de artikelen en van de websites waarnaar verwezen wordt in deze artikelen.

Andere belangrijke onderdelen van het platform zijn:

  • een complete vacaturebank op het gebied van duurzaamheid en bedrijfsleven;
  • een agenda met evenementen;
  • columns en interviews;
  • themapagina’s over circulaire economie, klimaat & energie, duurzame producten, voeding & landbouw en mobiliteit & transport/logistiek, verslaggeving & transparantie en bouw/infra & vastgoed. Ook voor de duurzaamheidsprofessionals is er specifieke themapagina. Aan elke themapagina is een wekelijkse email nieuwsbrief gekoppeld.

Folkert van der Molen (oprichter/eigenaar Van der Molen E.I.S.): “Het gaat maar door met het nieuws op het gebied van duurzaamheid. Er zijn dagelijks vele mooie berichten over nieuwe duurzame producten en diensten, nieuwe initiatieven, samenwerkingen en nieuwe strategieën van bedrijven. De portal functioneert als een ideale ‘content hub’ om nieuws, evenementen en vacatures onder de aandacht te brengen bij (potentiële) klanten en stakeholders. Door het enorme bereik op social media dat gekoppeld is aan de portal (met name het zakelijke LinkedIn), komen de (nieuws)berichten bij een groot relevant publiek onder de aandacht.” “Op deze dag van de Nationale Conferentie Circulaire Economie 2022 is het leuk te vermelden dat het thema ‘Circulaire economie’ momenteel het meest in de aandacht staat op de portal”.

De eerste web portal waar Van der Molen E.I.S.  mee is gestart in 1997 viert dit jaar het 25-jarig jubileum: www.Sustainability-Reporting.Com. Dit is wereldwijd de oudste portal op het gebied van duurzaamheidsverslaggeving.

Partnerschap

Elke partner heeft een eigen ‘partnerpagina’ op het platform waar de berichten van de betreffende partner samenkomen. Ook interesse in partnerschap? Klik hier voor meer informatie!

Een overzicht van alle 75 partners: