Donderdag 12 mei krijgt staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken een exemplaar van het boek uitgereikt tijdens de nationale onderzoeksconferentie “MVO: het stadium van vrijblijvendheid voorbij?” op Nyenrode Business Universiteit.

Het onderzoeksprogramma dat in opdracht van het ministerie van Economische Zaken is uitgevoerd is ingegeven door vragen uit het veld. Ondernemers hebben behoefte aan gedegen en praktische kennis om maatschappelijk verantwoord te kunnen ondernemen.
Zo bevat het boek een diagnose-instrument om te bepalen hoever een bedrijf is met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook is er een methode om te bepalen hoe je maatschappelijk verantwoord ondernemen in een specifiek bedrijf het beste kunt invoeren. Verder is in combinatie met het boek een website opgezet om het overleg tussen bedrijven en belangengroeperingen te versoepelen door de wederzijdse verwachtingen in beeld te brengen (www.bni-instrument.org).

Het onderzoeksprogramma en het praktijkboek zijn uniek in Europa. Niet eerder is er dergelijk praktisch gericht, multidisciplinair onderzoek gedaan naar maatschappelijk verantwoord ondernemen.