PostNL meest duurzame bedrijf binnen sector Transport

PostNL is het meest duurzame bedrijf binnen zijn sector. Dat laat de Dow Jones Sustainablity Index (DJSI) zien. PostNL wil een duurzaam bedrijf zijn, voor de medewerkers, het milieu en voor de samenleving. Om deze doelstellingen te bereiken is de DJSI een belangrijk meetinstrument.

‘Als grootste post- en pakkettenbedrijf in de Benelux spelen we een belangrijke rol in de maatschappij. We voelen ons verantwoordelijk voor de impact die we hebben en kunnen hebben op de wereld om ons heen. We zetten daarom steeds nieuwe stappen om ons bedrijf nog duurzamer te maken. Bijvoorbeeld door zonnepanelen te plaatsen op de daken van onze pakkettensorteercentra. Het is goed om te zien dat onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid erkend worden.’ aldus Albert Rodenboog, directeur Productie en voorzitter van de Corporate Responsibility-council van PostNL.

Beoordeling Dow Jones Sustainability Index

De DJSI beoordeelt zowel de milieueffecten als de economische en sociale dimensies van duurzaamheid in een organisatie. PostNL doet het in al die gebieden goed. PostNL scoort 86 van de maximaal 100 punten. PostNL verminderde het brandstofverbruik en CO2-uitstoot door een slimme logistieke infrastructuur bij het sorteren en bezorgen van pakketten. Daarnaast verbeterde de klanttevredenheid verder.

De DJSI is een wereldwijd gerenommeerde duurzaamheidranglijst waarin sinds 1999 jaarlijks meer dan 2.500 toonaangevende bedrijven worden beoordeeld op relevante duurzaamheidsaspecten. Investeerders gebruiken informatie uit de DJSI bij het maken van keuzes voor duurzame investeringen.

Share Button