Een succesvol systeem dat al langer bestaat in Duitsland en inmiddels TUV-gekeurd, maar voor Nederland geheel nieuw is.

Dit door het Duitse Gasotronic ontwikkelde en door E-mission Low BV in Nederland geïntroduceerde systeem laat zware dieselmotoren lopen op een mengsel van diesel en LPG. Door de inbouw van dit injectiesysteem wordt de emissie van schadelijke stoffen door dieselmotoren sterk gereduceerd. Zo is de reductie van koolmonoide CO2-uitstoot tien procent, de uitstoot van stikstofoxiden wordt met een kwart terug gebracht. De uitstoot van fijnstoot neemt met 35 procent af. Dit betekent een enorme besparing voor het milieu en ook in brandstofkosten, vijftien procent zelfs.

Natudis en De Ploeger Groep, de huistransporteur van Natudis, waren al langer op zoek naar een manier om schoner te rijden. Deze manier is nu gevonden met het ‘EcoCAN DIS III’ systeem. Natudis wil duurzaamheid uittillen boven een vaag en eenduidig kwaliteitsbegrip en neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zij zoekt op alle fronten naar mogelijkheden om moeder aarde gezond te houden. Door het inbouwen van dit LPG injectiesysteem wordt een grote stap richting een schoner milieu gezet. Natudis en De Ploeger Groep spreken de wens uit dat veel transporteurs hun initiatief zullen volgen.

Natudis BV is de grootste merkenleverancier en distributeur van natuurvoeding in de Benelux. Vanuit Harderwijk worden circa negenduizend verschillende producten geleverd aan circa vijfhonderd speciaalzaken. Natudis bestaat uit een distributiecentrum, brengt eigen merkproducten op de markt en beheert de franchiseformule De Natuurwinkel. Bij deze formule zijn op dit moment vijftig winkels aangesloten.

De Ploeger Groep heeft vestigingen in Harderwijk, Tilburg, Wijchen, en het Belgische Poppel. De Ploeger Groep is een complete logistieke dienstverlener. Het bedrijf verzorgt logistieke dienstverlening, groupagevervoer in de Benelux, internationaal groupagevervoer en expeditie naar Centraal- en Oost-Europa.

E-Mission Low BV is exclusief leverancier van Gasotronic producten in Nederland en is verantwoordelijk voor de verkoop en inbouw van het LPG injectiesysteem voor dieselmotoren in Nederland.